POLÍTICA FISCAL

El PP obre la porta a abaixar l'IRPF com demana Ciutadans però es nega a fixar la data

Es farà "quan correspongui" i "en la mesura que la situació econòmica millori", diu Martínez-Maillo

Respon a C's que reduir impostos està "a l'ADN del PP"

1
Es llegeix en minuts

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha respost aquest dimecres a Ciutadans que reduir els impostos està "a l'ADN" del Partit Popular i ha afegit que abaixaran l'IRPF quan "sigui possible".

Així s'ha pronunciat en una entrevista a Antena 3, després que el líder del partit taronja, Albert Rivera, hagi posat com a condició per recolzar el sostre de despesa que es baixi l'IRPF el 2018 i es redueixin els trams més baixos.

Notícies relacionades

Maillo ha destacat que afronten la negociació del sostre de despesa en una situació econòmica "completament diferent" a la dels anys anteriors, cosa que "permet millorar la inversió i la despesa en sanitat, educació o serveis socials". "Nosaltres tenim un acord amb Ciutadans i el PP porta en el seu ADN la reducció d'impostos, en el moment que sigui possible", ha manifestat, per afegir que l'"objectiu fonamental" és la "estabilitat".

Preguntat si serà el 2018 com exigeix C's o en el moment que convingui electoralment al PP, Maillo ha indicat que cal atendre l'estabilitat i "quadrar els comptes". Per això, ha dit que en la mesura que l'economia vagi creixent i es creïn més llocs de treball, hi haurà més recaptació i, per tant, més possibilitats d'abaixar impostos. "Per tant, no és un tema de càlcul polític sinó de realitat econòmica", ha emfatitzat el coordinador general del PP, per afegir que ho faran "quan correspongui" i "en la mesura que la situació econòmica millori".