ENTREVISTA A 'EXPANSIÓN'

El Govern assegura que "hi ha marge" per abaixar els impostos

El secretari d'Estat de Pressupostos, Alberto Nadal, considera que la reducció de la pressió fiscal a les empreses es podria fer a partir del 2018

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El Govern insisteix en la seva fórmula per capejar la crisi i avança que està disposat a rebaixar els impostos "sobre els que creen ocupació, les famílies, les empreses, els que inverteixen, els que estalvien". Segons una entrevista amb el secretari d'Estat de Pressupostos, Alberto Nadal, que publica aquest dilluns el diari 'Expansión', la reducció de la pressió fiscal serà possible quan Espanya surti del procediment del dèficit excessiu el 2018. 

Nadal descarta que es mantingui un sostre de despesa restrictiva, que descriu com un "compatible amb els objectius d'estabilitat". La clau per sustentar aquesta política és que el Govern de Mariano Rajoy preveu un increment rellevant dels ingressos tributaris. Concretament, l'Executiu preveu "un increment d'ingressos important" especialment en els de les comunitats autònomes, cosa que donaria marge per a aquesta política de reducció d'impostos sense elevar la despesa.

Notícies relacionades

En opinió de Nadal, "intentar solucionar tots els problemes del país segons pretenen alguns amb pujades de 10.000 milions en impostos, com el PSOE, i en 20.000, com Podem, quan comença a funcionar l'economia i alguns comencen a respirar, sobre això ficar un impostàs, no crec que sigui la manera". Davant d'aquesta posició, els partits d'esquerres reclamen la redistribució de la despesa pública per millorar la sanitat i l'educació, àrees que han patit especialment les conseqüències de les retallades dels últims anys. 

El Govern considera que "hi ha marge" per rebaixar els impostos a aquells que tenen més influència en les empreses, per accelerar la inversió com a clau per al creixement econòmic, però aquesta estratègia només serà possible en el moment que Espanya surti del procediment de dèficit excessiu a finals del 2018.