POLÍTICA FISCAL

Ciutadans no aconsegueix que Montoro es comprometi a abaixar l'IRPF

El partit taronja ha mantingut la primera reunió amb el ministre d'Hisenda per negociar el sostre de despesa

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

L'equip econòmic de Ciutadans ha mantingut aquest dimecres la seva primera reunió amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per començar a negociar el sostre de despesa. La delegació del partit taronja, amb José Manuel VillegasLuis Garicano, Toni Roldán Francisco de la Torre, ha posat com a condició que s'aprovi una baixada de l'IRPF per als treballadors el 2018, segons fonts del partit.

El Govern no ha accedit a aquestes pretensions perquè per ara no es planteja abaixar impostos, i C's ha anunciat que no tornarà a seure a la taula de van negociar fins que rectifiqui.

Notícies relacionades

El mateix Rivera havia dit públicament que una de les seves exigències per recolzar la via de dèficit del 2018 era el compromís del Govern d'"alleujar" amb una baixada de l'IRPF la "classe mitjana treballadora que més ha patit l'impacte de la crisi econòmica" i de les retallades de serveis públics. 

Aquest matí, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha indicat que reduir els impostos està "en l'ADN" del Partit Popular i que abaixaran l'IRPF quan "sigui possible", però sense fixar data.