ENTREVISTA A LA SEXTA

Extracte de l'entrevista de Jordi Évole al comissari Villarejo a 'Salvados'

"No he dit mai que existeixi una 'operació Catalunya' com a tal", sosté l'antic comandament policial

Admet que li van ordenar desplaçar-se a aquesta comunitat a investigar la família Pujol

Jordi Évole parla amb l’excomissari de Policia José Manuel Villarejo en un programa especial de Salvados que La Sexta emetrà aquest vespre (21.20 h). Pocs dies després de ser imputat per l’apunyalament de la doctora Elisa Pinto, l’expolicia trenca un silenci de 36 anys. EL PERIÓDICO ofereix un extracte de l’entrevista.

zentauroepp39024886 television  teletodo  jordi evole y el excomisario villarejo170623193245

zentauroepp39024886 television teletodo jordi evole y el excomisario villarejo170623193245

3
Es llegeix en minuts
TRANSCRIPCIÓ DE DANIEL PICAS

‘OPERACIÓ CATALUNYA’

–¿Vostè ha participat en l’anomenada operació Catalunya

–No entenc què és l’operació Catalunya, no he dit mai que existeixi una operació Catalunya com a tal. El que sí que és cert és que al cap de poc temps que guanyés el PP per majoria absoluta (2011) tenim informació que un grup d’empresaris catalans s’estava queixant perquè el senyor Jordi Pujol sènior estava cridant a sometent, és a dir, que necessitava més diners. I d’alguna manera a mi se’m va encarregar que verifiqués què hi havia de cert sobre l’actuació de corrupció tant del senyor Pujol com de la resta de la seva família. Vaig dedicar un any i escaig pràcticament a viure a Catalunya, entrevistant una sèrie de persones, convencent-les perquè denunciessin, cosa que fins llavors ningú s’havia atrevit a fer.

–¿Qui li va donar l’ordre de desplaçar-se a Catalunya?

–Amb la boca petita, me la va donar Cosidó. Dic amb la boca petita perquè em va dir «a veure si tocaràs gent que no volem, perquè Pujol està molt protegit». Però el que sí que és cert és que vaig tenir, diguem-ne sotto voce, el suport del senyor Pino que quan em va enviar a Catalunya em va dir «tu tira endavant però si t’enxampen jo no sé res».

VICTORIA ÁLVAREZ I DOS PERIODISTES

–¿Vostè es va fer passar per periodista d’El Mundo 

–No, no. De cap mitjà.

–¿No li va esmentar mai el diari El Mundo

–Probablement sí que li vaig esmentar el diari El Mundo com li vaig esmentar altres mitjans, ¿no?

–L’hi dic perquè dos periodistes d’El Mundo

–Em sembla fantàstic que ho fessin. Hi ha molta informació que jo he rebut de molts mitjans de comunicació, de molts periodistes, que no podien publicar, que era interessant, que la coneixien, que per por… i me n’han donat, de la mateixa manera que jo també he confirmat alguna dada.

CORINNA

–¿Qui ha amenaçat de mort Corinna?

–El Generalísimo, el senyor Félix Sanz Roldán, el que mana al CNI...

–¿Però vostè de debò té proves per poder afirmar el que està afirmant?

–Aquesta senyora m’ho ha explicat a mi.

–¿Corinna?

–Sí, com a conseqüència de l’accident aquell famós de Botswana, quan ella l’acompanya aquí a Espanya i l’home està hospitalitzat i sobtadament, interpretant probablement els desitjos de sa Majestat, el Generalísimo Sanz decideix expulsar-los directament a ella, al seu fill i al seu exmarit, els entafora en un avió encara vestits gairebé de safari i els expulsa d’Espanya. (...) La princesa Corinna, quan m’ho va comentar, estava aterrida.

LUIS BÁRCENAS

–¿Hi va haver una operació per aconseguir més proves sobre els papers de Bárcenas?

–No sé si va ser així o no, el cas és que en un moment determinat jo vaig començar a fer moltes preguntes i em van apartar d’aquella actuació.

–¿Però per aconseguir-les i portar-les davant el jutge?

–No sé si va ser així o no, el cas és que en un moment determinat jo vaig començar a fer moltes preguntes i em van apartar d’aquella actuació.

IGNACIO GONZÁLEZ

–¿Quin era l’objectiu d’aquesta reunió [entre Villarejo i Ignacio González]?

–El senyor Ignacio González, just quan guanya el PP per majoria absolutíssima, sap que hi ha una investigació i demana parlar amb qui la porta perquè vol col·laborar per aclarir els errors que hi ha. En parlo amb el DAO: «Aquest senyor es vol reunir amb mi», i em diu: «D’acord, però no hi vagis sol. Mira a veure si aquest paio vol col·laborar de debò i aclarir les coses o si en canvi el que vol és tapar el tema».

–¿Per què va gravar la conversa?

–Per interès policial. M’ho va encarregar el DAO, el director adjunt operatiu, que era Miguel Ángel Fernández Chico.

  LA DOCTORA PINTO

–¿Vostè va apunyalar la doctora Pinto?

–En absolut, per favor. Jo estic convençut, pel que he vist en el sumari, que ningú la va apunyalar. Ella es va infligir aquella ferida. Segons la metge que l’atén és una ferida que no arriba a un centímetre, que no penetra i que està feta amb un objecte que no és punxant.

Notícies relacionades

–Vostè va a una roda de reconeixement i la doctora Pinto el reconeix com l’autor de la punyalada.

–És clar, perquè té 27.000 filmacions que li han facilitat, fins i tot el seu propi advocat, i perquè a més he sortit als mitjans just el dia abans que jo anava a la roda de reconeixement. Quina casualitat.