EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

El Govern central censura Puigdemont per comparar la derrota d'ETA amb el referèndum: és infamant

"L'impedirem perquè és il·legal: l'Estat té armes legals per fer-ho", diu Zoido

Assegura que no hi ha data per celebrar la Junta de Seguretat a Catalunya

La vicepresidenta considera que les declaracions de Puigdemont són desafortunades, desgraciades i impertinents. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha censurat la "frase infame" del president de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont, al comparar la derrota d'ETA amb un referèndum que no se celebrarà perquè és "il·legal i unilateral". "Abans, nosaltres", ha dit sobre el Govern, "l'impedirem: l'Estat té armes des del punt de vista legal per utilitzar-les i impedir que es produeixi".

En una entrevista en el programa Espejo Público d'Antena 3, Zoido ha rebutjat entrar en detalls sobre l'estratègia del Govern perquè, segons ell, "no és bo que es puguin malinterpretar les seves paraules". "Les mesures s'aniran prenent, no es produirà aquest referèndum il·legal i unilateral", ha insistit.

Zoido ha explicat que les paraules de Puigdemont aquest dilluns en l'homenatge que es va fer a Barcelona a les víctimes de l'atemptat d'ETA a Hipercor van generar "tensió" entre els presents. "No es pot justificar la derrota d'ETA per declarar un procés unilateral de referèndum en el qual es vulnera la llei", ha sostingut, qualificant de "molt desafortunades" les paraules del president català. "Quan s'està ficat en una obsessió, al final passen aquestes coses", ha dit.

CRÍTIQUES DE CIUTADANS I PSOE

Notícies relacionades

Per la seva part, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha qualificat de "lamentable" i "ofensiu" que Puigdemont hagi barrejat "churras con merinas" al comparar el procés amb la lluita contra ETA. Rivera ha assegurat que durant anys la Generalitat ha girat l'esquena a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor, així com la "treva vergonya" pactada per Carod-Rovira perquè la banda terrorista basca no atemptés a Catalunya. Per tot plegat, ha instat el president a "demanar perdó" i "rectificar" la seva reflexió.

També des del PSOE han arribat crítiques. El seu nou portaveu al Senat, Ander Gil, ha qualificat de "desvari" el comentari del cap de l'Executiu català.