MOCIÓ DE CENSURA

"Que pagui, cony" i "Pallasso": les vergonyes de la moció de censura de Podem contra Rajoy

El 'Diari de Sessions' recull expressions dels diputats molt poc afortunades

 

  / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

La publicació del 'Diari de Sessions' del debat de la moció de censura que ha tingut lloc aquesta setmana al Congrés no només ha deixat per a la història les intervencions dels líders polítics, sinó que també ha permès que aflorin, entre els "rumors" i les "protestes" que recullen les taquígrafes i estenotipistes, alguns encreuaments de comentaris entre diputats, des d'una bancada a l'altra.

Dimecres es va poder veure la presidenta del Congrés, Ana Pastor, cridant severament l'atenció a l'exministra Celia Villalobos durant el debat, i ara el 'Diari de Sessions' ha recollit el comentari que va motivar la reprimenda: "Agafa't un diccionari", li va deixar anar a Pablo Iglesias quan el líder de Podem demanava mesura als diputats de Ciutadans que l'assenyalaven per anomenar "Solé Turá" al ponent constitucional del PCE el 1978.

Pablo Iglesias va agrair aquest 'toc d'atenció' a Villalobos per part d'Ana Pastor, però aquesta el va instar a utilitzar la tribuna com a orador. "¡Sí, no com a pallasso!", li va etzibar un diputat, fet que va suscitar "rialles" a l'hemicicle.

LES DONACIONS D'AMANCIO ORTEGA

I quan Iglesias replicava al portaveu del Grup Popular, Rafael Hernando, va entrar en el debat sobre les donacions a hospitals públics per part del propietari d'Inditex, Amancio Ortega, i va reclamar que la salut dels ciutadans no depengui de "la generositat d'un milionari", cosa que va suscitar "aplaudiments" i "protestes", segons recull el 'Diari de Sessions'.

"Que pagui, cony -va llançar des del seu escó el diputat de Podem Juan Antonio Delgado, en al·lusió als impostos del propietari de Zara i altres marques-. Que pagui, que és el que ha de fer". El mateix diputat, que va ser portaveu de l'Associació Uniformada de Guàrdies Civils (AUGC), ja va aparèixer al 'Diari de Sessions' de la primera jornada del debat quan va parlar "llocs de treballs escombraries" per respondre al president Mariano Rajoy, que estava presumint de la creació d'ocupació.

"¡OH, QUE BONIC!"

Notícies relacionades

El 'Diari de Sessions' de la primera jornada recull també les burles dels diputats del Grup Popular quan la portaveu d'Units Podem, Irene Montero, i el líder del partit morat, Pablo Iglesias, s'abraçaven després de les seves intervencions. "¡Oh, que bonic!", van corejar alguns diputats del PP. Hernando també va crear molta polèmica a l'esmentar la "relació" entre tots dos, ja que són parella sentimental.

En aquesta classe d'enfrontaments també hi va participar un ministre, el portaveu del Govern i titular d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, que, tot i que en la primera jornada va ser captat pels fotògrafs mentre llegia un llibre al seu escó, va tenir un altre moment d'atenció per deixar anar: "¡S'ha equivocat!". Quan Iglesias vinculava el secretari d'Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo Sotelo, (fill de l'expresident de la Transició Leopoldo Calvo Sotelo) amb José Calvo Sotelo, polític conservador dels anys 20 i 30.