Rajoy a Iglesias: "Com més el coneixen, menys el voten"

El cap de l'Executiu ha decidit rebatre en persona la moció de censura presentada per Podem

El líder del PP diu que els comportaments del dirigent del partit morat "l'inhabiliten" com a possible president del Govern

El president del Govern qualifica de paròdia la moció de censura contra ell. / JUAN MANUEL PRATS / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Mariano Rajoy va donar a entendre fa unes setmanes que no participaria en el debat de la moció de censura al Govern. Però fos perquè Cristina Cifuentes va sortir mal parada a l’amagar-se darrere dels seus consellers a l’Assemblea de Madrid la setmana passada o fos perquè volia despistar Podem, la veritat és que Rajoy va pujar ahir a la tribuna del Congrés i va aconseguir sorprendre l’oposició. No va delegar en Soraya Sáenz de Santamaría ni en cap ministre per replicar a Irene Montero i a Pablo Iglesias. Rajoy va voler respondre en persona als atacs previstos sobre la corrupció i la seva gestió. Va recórrer a les dades: «Mentre el juny passat vostès perdien una mica més d’un milió de vots, nosaltres vam rebre la confiança de 800.000 espanyols més», va recordar. «Com més el coneixen, menys el voten», li va deixar anar a Iglesias.

El president va criticar al líder podemista que la seva estratègia es basi en el «com més malament, millor». Que «pinti de negre» Espanya i la tasca de milers de ciutadans pensant en els rèdits per al seu partit. «No s’ho prengui malament. Per a vostè la política són gestos, posades en escena, eslògans, postures fotogràfiques i tota mena d’elements que funcionen amb eficàcia en la societat de l’espectacle. És lògic per tant que procuri fabricar tots els que pugui, inclosa aquesta moció», va afirmar Rajoy. 

QÜESTIÓ DE FIABILITAT

Notícies relacionades

Arribats a aquest punt el líder del PP es va mostrar dur amb el seu contrincant i li va advertir que aquests «ardits publicitaris» l’han pogut ajudar a ocupar l’escó que té, però fins  aquí ha arribat la seva carrera política. Segons l’opinió de Rajoy, les característiques d’Iglesias «l’inhabiliten» com a president del Govern: aquesta «insolència deliberada» davant la casta, aquest «cert vernís d’impertinència», aquesta obsessió a dividir els ciutadans «entre bons i dolents», aquest «estil descordat» i de «xerrameca inflamada». 

Una descripció que va acabar amb un «vostè no és fiable, senyor Iglesias Turrión» que va repetir diverses vegades com una falca i amb què el president del Govern va aconseguir regirar el líder de Podem. Mesurat, com va intentar aparèixer en totes les seves intervencions, Iglesias va respondre en el seu torn de  dúplica:  «No sé si vostè que té tants amics a la presó pot dir que algú no és de fiar».