Gay de Montellà reclama a Rajoy una proposta per desbloquejar la situació de Catalunya

El president de Foment considera que "600 anys d'història conjunta i sentiments no es poden canviar en sis anys"

jgblanco34272973 barcelona  13 06 2016 carles puigdemont y gay de montell  en170612143604

jgblanco34272973 barcelona 13 06 2016 carles puigdemont y gay de montell en170612143604 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha tornat a insistir en la necessitat de diàleg i negociació i ha reclamat al cap de l'Executiu central, Mariano Rajoy, una proposta per a Catalunya que ajudi a desbloquejar la situació política, després que la setmana passada Carles Puigdemont anunciés la data i la pregunta del referèndum independentista.

En una roda de premsa prèvia a la celebració de l'assemblea general de Foment, Gay de Montellà ha instat Rajoy que plantegi la seva proposta abans d'un any, i que hi inclogui les millores "que demana la ciutadania de Catalunya".

"Apostem i demanem als governants que trobin el moment ara mateix per iniciar la capacitat de diàleg d'una manera normalitzada i que arribin a punts d'acord per arribar a una proposta", ha afegit.

Notícies relacionades

El dirigent patronal ha considerat que sense aquesta proposta és difícil que es pugui crear "un clima d'optimisme i solidaritat: "Amb el sentiment i la història no n'hi ha prou, la societat catalana vol veure projectes de futur".

Gay de Montellà ha evitat analitzar què pot passar si finalment se celebra el referèndum unilateral previst per a l'1 d'octubre, però ha considerat que "600 anys d'història conjunta i de sentiments compartits no es poden canviar en sis anys".