PER UN PRESUMPTE DELICTE D'ODI

La fiscalia investiga uns cartells contra Iceta, Arrimadas, Rabell i Albiol a Lleida

"Els que neguen el democràtic dret a l'autodeterminació són enemics del poble. Tractem-los com a tals", diuen els rètols

 

 

1
Es llegeix en minuts

La fiscalia de Lleida ha obert una investigació per un presumpte delicte d'odi per uns cartells que han aparegut a la ciutat amb "to amenaçant" contra Miquel Iceta (PSC), Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot), Inés Arrimadas (C's) i Xavier García Albiol (PPC), segons informa l'agència Europa Press. Els cartells han sortit a la llum poques hores després que el president Carles Puigdemont hagi anunciat la data i la pregunta del referèndum sobre la independència.

"La Fiscalia de Lleida, davant dels cartells en to amenaçant apareguts a la ciutat amb la fotografia de diferents líders polítics i el missatge 'Els qui neguen el democràtic dret a l'autodeterminació són enemics del poble. Tractem-los com a tals' ha decidit en el dia d'avui [divendres, 9 de juny] obrir diligències d'investigació", assenyala el ministeri fiscal en un comunicat.

El cartell porta el logo del col·lectiu anticapitalista Lleida Resisteix, que ha penjat al seu compte de Twitter i a Facebook un comentari en què assegura que seguiran "assenyalant els enemics del poble" i que "no hi ha lluita per la verdadera democràcia sense combatre els seus enemics". El col·lectiu contestava així a un tuit de l'exdiputat de C's Jordi Cañas en què aquest ha publicat la foto del cartell amb les etiquetes #cosasquepasanencataluña i #LaRevolucioDelsSomriures. La Fiscalia ha encarregat la investigació als Mossos d'Esquadra.

Notícies relacionades

Arrimadas ha reaccionat als fets amb un tuit en què insta tots els demòcrates a condemnar "sense embuts" uns cartells que "assenyalen les forces", subratlla, que representen "la majoria dels catalans".

Per la seva part, Rabell ha lamentat que "sembla que alguns tenen ganes de posar dianes..." i que cartells d'aquest tipus són "llavor de feixisme".