EL POLS INDEPENDENTISTA

Mas veu "necessària però injusta" la decisió del PDECat respecte a Gordó

Defensa que el partit li reclami l'escó, però també entén el rebuig de l'exconseller a deixar-lo

L'expresident defensa la innocència de l'exconseller, acusat pel TSJC en el cas del 3%

El president, Artur Mas, amb el secretari del Govern, Germà Gordó (dreta), durant el Consell Executiu del 21 de juny.

El president, Artur Mas, amb el secretari del Govern, Germà Gordó (dreta), durant el Consell Executiu del 21 de juny. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

L'expresident de la Generalitat i president del PDECatArtur Mas, ha trencat el silenci sobre el 'cas Gordó' i ha qualificat de "tan necessàries com injustes" les decisions preses pel seu partit respecte a l'exconseller i diputat Germà Gordó. El PDECat li ha exigit --sense èxit-- que deixi l'escó per ser investigat en el 'cas 3%' pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Jo entenc que sí [s'ha fet el correcte], però des d'aquest punt de vista polític, la direcció del PDECat políticament havia d'actuar com ha actuat; ara, Germà Gordó, personalment, també tenia dret d'actuar com ha fet", ha afegit.

En declaracions a 'El Nacional', Mas manté una calculada ambigüitat quan afirma: "En el context polític en què estem, en què s'està reclamant una gran exigència des del punt de vista de l'exemplaritat pública, aquestes decisions eren necessàries. Ara, hem d'afegir que també són injustes. Sobretot si tenim en compte que es tracta d'obrir una investigació --que no compromet en res, per part dels jutges-- i que obrir una investigació i haver d'acabar immediatament vol dir que s'està afeblint el principi de presumpció d'innocència".

Notícies relacionades

En les declaracions, Mas es mostra comprensiu amb la decisió de Gordó d'aferrar-se a l'escó encara que recorda que ell mateix ha fet un pas enrere en la seva carrera política quan va renunciar a la investidura com a president. Amb tot, explica que pot "arribar a entendre que a nivell personal i humà, [Gordó] prengui les decisions que està prenent" de no renunciar a l'escó, tot i l'exigència del PDECat, Junts pel Sí, la CUP i altres forces polítiques. "Però també puc arribar a entendre que la direcció del PDECat vulgui donar aquests exemple de pulcritud, des de tots els punts de vista", afegeix.

EN DEFENSA DE LA INNOCÈNCIA

L'expresident defensa, com en ocasions anteriors, la innocència de Gordó malgrat les greus acusacions que pesen sobre ell. I sosté: "Segur que ell va actuar en tot moment d'acord amb el marc legal. Jo n'estic plenament convençut". Mas atribueix a la "pressió social" el fet que el TSJC, que inicialment va rebutjar la petició del jutge del 'cas 3%' d'investigar Gordó, ara sí que hagi decidit investigar l'exconseller de Justícia. Preguntat sobre si Gordó forma part del seu pinyol o nucli dur de col·laboradors, l'expresident respon: "Sí, com bastants altres".