CORRUPCIÓ.CAT

Teresa Pitarch: "Mas no estava d'acord amb apartar Gordó"

La mà dreta de l'exconseller també abandona el PDECat i preveu que altres membres de Nova Convergència facin el mateix

Teresa Pitarch: "Mas no estava d'acord amb apartar Gordó"

ANGEL CARBONELL

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El paper de l'expresident de la Generalitat Artur Mas és una de les claus en la crisi interna del PDECat pel cas de Germà Gordó, exconseller i ex mà dreta de l'expresident -a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investiga pel 'cas 3%' de presumpta corrupció a Convergència- i a qui la direcció executiva del partit exigeix insistentment, sense èxit, que deixi el seu escó.

A la pregunta de si Mas està d'acord amb la decisió que va prendre divendres passat la líder del PDECat, Marta Pascal, de reclamar a Gordó que deixés el seu càrrec de diputat, la presidenta de l'Institut Català de les Dones i fins aquest dimecres membre també del PDECat, Teresa Pitarch, afirma en declaracions a EL PERIÓDICO: "Jo crec que no". És a dir, que l'expresident no hi estava d'acord.

PASCAL VA ACTUAR PRESSIONADA

Pitarch, mà dreta de Gordó al capdavant de la plataforma Nova Convergència, ha seguit els seus passos i ha trencat el carnet del PDECat en defensa de la presumpció d'innocència de l'exconseller de Justícia. Assegura que després de la decisió pactada que Gordó deixés la comissió de Justícia del Parlament però no el seu escó, "hi ha hagut la ruptura amb el compromís inicial”.

La dirigent de Nova Convergència no es mossega la llengua i atribueix l'exigència de la cúpula del PDECat a "certes pressions internes i externes, d'Esquerra Republicana i d'altres partits que són adversaris polítics i que amb això han complert el seu objectiu, que és debilitar el PDECat". Preguntada sobre si posa la mà al foc per Gordó respon: "Crec en el principi de presumpció d'innocència i crec en la justícia. El temps i el futur decidiran". Pitarch pronostica que hi haurà "algunes" baixes més al PDECat arran de la crisi pel 'cas Gordó'. I sosté que la direcció ha fallat.

JUNTS PEL SÍ TORNA A EXIGIR QUE ENTREGUI L'ESCÓ

Notícies relacionades

En canvi, la direcció del partit preveu que no hi haurà baixes significatives. Mentrestant, aquest dimecres els portaveus dels partits que integren el grup parlamentari de Junts pel Sí han redoblat la pressió a Gordó en una compareixença sense dret a preguntes en què li han exigit que "torni" l'acta de diputat al grup parlamentari, ja que "és un projecte polític d'un espai transversal molt ampli" del qual els parlamentaris "només" són "representants".

Gordó ha anat aquest dimecres al matí discretament al Parlament per fer efectiva la seva baixa com a membre de Junts pel Sí sense renunciar a l'escó que li permet mantenir l'aforament davant la investigació pel 3%.