LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Moix dimiteix com a cap de la Fiscalia Anticorrupció i Maza ho accepta

El fiscal general de l'Estat diu que no hi havia motius per al cessament

L'escàndol de la societat 'offshore' de Panamà de la qual és copropietari li costa el càrrec

El fiscal anticorrupció, Manuel Moix, ha presentat la dimissió al fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Manuel Moix ha dimitit com a fiscal en cap d'Anticorrupció després d'haver sortit a la llum que té el 25% d'una empresa radicada a Panamà. La dimissió es produeix per "motius personals", ha dit el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, que ha subratllat que la renúncia era "irrevocable" i que no "l'ha pogut convèncer". Maza, que ha subratllat que Moix no havia fet cap il·legalitat ni irregularitat, ha avançat que convocarà el consell fiscal perquè la substitució es produeixi com més aviat millor. 

Tot i que el mateix fiscal va assegurar el dimarts que no veia incompatible el fet de ser copropietari d'una societat 'offshore' amb el seu càrrec públic, ha acabat renunciant. Tot i així, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, havia afirmat aquest dimecres que no veia necessari ni obrir un expedient al fiscal, ni tan sols preliminar. El Govern va deixar en mans de Maza el futur de Moix. Tant la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, com el ministre de Justícia, Rafael Catalá, van assenyalar que corresponia al fiscal general prendre aquesta decisió. L'oposició en bloc havia demanat la seva destitució.  

Notícies relacionades

Després que el digital 'Infolibre' destapés l'escàndol, Moix va assegurar haver complert totes les obligacions fiscals en relació amb l'empresa, que va heretar dels seus pares juntament amb els seus tres germans i l'única propietat de la qual és un xalet al municipi madrileny de Collado Villalba, valorat en 570.000 euros. El fiscal va assegurar que no havien liquidat la societat perquè no poden fer front a les despeses, i que està en venda però que no han trobat comprador.

Després que el mateix president del Govern, Mariano Rajoy, digués dimarts des de Portugal que continuava confiant en Moix, l'endemà aquest es va quedar més sol, fins al punt que els fiscals conservadors que el van posar en el càrrec li van demanar que posés el seu càrrec a disposició del fiscal general de l'Estat.