El ple dels Pressupostos al Congrés, en directe

Els Pressupostos arriben al ple del Congrés, pendents que no hi hagi ni absències ni errors

El Govern, després de sumar C's, PNB, UPN, CC i Fòrum, dona per fet que superarà el tràmit amb la complicitat de NC

1
Es llegeix en minuts

El ple del Congrés comença aquest dilluns el debat del projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017, si bé el Govern dona per fet que comptarà amb els suports necessaris per superar els centenars de votacions i poder tirar endavant els comptes, sempre que no hi hagi absències ni errors en les nombroses votacions que s'esperen.

A més del suport manifestat per Ciutadans, el PNB, UPN, Fòrum Astúries i Coalició Canària, el Govern dona per fet que durant les votacions del projecte comptarà amb Nova Canàries, soci electoral del PSOE a les Canàries, per recolzar els comptes o almenys permetre amb la seva abstenció que passin aquest tràmit.

Després de superar el debat de totalitat i les votacions d'esmenes a l'articulat a la Comissió de Pressupostos, el Govern necessita ara el suport o abstenció del canari Pedro Quevedo al ple, el 'diputat 176', per poder comptabilitzar més suports que rebutjos als comptes. Això sí, la complicitat del diputat canari s'ha de mantenir en totes les votacions dels pròxims dies perquè el rebuig als comptes d'un sol ministeri ja suposa fer caure tot el projecte pressupostari.

ELS HORARIS

El debat dels Pressupostos començarà al ple aquest dilluns a partir de les 15 hores, quan es debatrà l'articulat de la llei. Aquest apartat és el que més modificacions va rebre a la Comissió, ja que en la primera votació es van acumular pràcticament la meitat de les més de cent esmenes incorporades al text, la majoria a proposta del PP.

Notícies relacionades

Demà, el debat continuarà a partir de les 9 hores, i començarà la tradicional desfilada de ministres pel ple a càrrec de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro. Els seguiran, en una jornada sense interrupció fins a la nit, els titulars d'Economia, Luis de Guindos; Justícia, Rafael Catalá; Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal; Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat; i Defensa, María Dolores de Cospedal.

Dimecres reprendrà les intervencions a les 9 hores el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que seguiran els titulars d'Interior, Juan Ignacio Zoido; d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo; d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis; d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina; i d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez.

undefined38290918 madrid 04 05 2017 pleno debate sobre los presupuestos genera170504095542

undefined38290918 madrid 04 05 2017 pleno debate sobre los presupuestos genera170504095542 / JUAN MANUEL PRATS