La dona de Gallardón es responsabilitza de l'homenatge a Franco en l'enterrament d'Utrera Molina

En una carta firmada amb els seus germans manifesta la seva "intenció de seguir fent-ho i de defensar els que ho facin"

YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Un mes després de la polseguera aixecada per l'enterrament franquista a José Utrera Molina, la família ha volgut defensar el comiat a l'exministre i vicepresident en diferents Governs de Francisco Franco. María del Mar Utrera-Molina Gómez, dona de l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, ha firmat una carta oberta amb els seus germans en què es responsabilitza del fet "que es cantés el 'Cara al sol' i que se'l saludés amb la salutació tradicional de la falange", d'"homenatjar Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera" i expressa la seva "intenció de seguir fent-ho i de defensar els que ho facin".

La carta oberta, publicada al blog Arriba de Luis Felipe Utrera-Molina Gómez, està dirigida a Rosa Aguilar Rivero, consellera de Cultura de la

"Em responsabilitzo del fet que es cantés el 'Cara al sol' i que se'l saludés amb la salutació tradicional de la falange"

Junta d'Andalusia, davant la notícia que la Guàrdia Civil investiga l'enterrament a instància de la conselleria per infracció de l'article 32 de la llei de memòria democràtica de la Junta d'Andalusia.

GALLARDÓN PORTAVA EL FÈRETRE

Notícies relacionades

El dia 23 d'abril el 'Cara al sol' va acomiadar Utrera Molina, mort a Nerja (Màlaga) als 91 anys. Quan el fèretre sortia de l'església de San Miguel de Nerja, diverses persones van aixecar el braç mentre cantaven l'himne franquista.

Diversos familiars, entre ells el seu gendre, l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, van portar el taüt des de l'església on s'havia celebrat la missa fins al cotxe. Nascut a Màlaga el 12 d'abril del 1926, Utrera Molina va ingressar de jove en les organitzacions falangistes, on va ocupar diferents càrrecs. Nomenat el 1974 ministre secretari general del Movimiento i vicepresident del Govern, Utrera Molina havia sigut abans governador civil de Sevilla, Ciudad Real i Burgos, subsecretari de Treball i ministre de la Vivenda.