LES PRIMÀRIES DEL PSOE

El PSC es posa a disposició de Sánchez després de la seva «incontestable» victòria

Iceta aplaudeix el triomf de Sánchez i l'emplaça a buscar la cohesió

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC va ser el gran escuder de Pedro Sánchez en  la seva defensa numantina del no a Mariano Rajoy. Després que el secretari general acabés sent deposat i el PSOE facilités la investidura del president del Govern (tot i el vot contrari dels diputats del PSC), els socialistes catalans van abaixar escuts i llances per recompondre els ponts trencats amb la gestora de Ferraz.

Aquell armistici amb la gestora va permetre que els 14.322 militants del PSC poguessin participar en unes primàries en què, malgrat la neutralitat oficial de Nicaragua, Catalunya ha tornat a ser territori sanchista. La segona comunitat amb més bases socialistes (només superada per Andalusia) ha sigut la que més suport ha donat al nou secretari general, amb un 81,9% dels vots.

TRIOMF ‘SANCHISTA’ A CATALUNYA

Notícies relacionades

Si en la recollida d’avals en territori català, Pedro Sánchez ja va treure sis vegades més suports que la presidenta andalusa (6.058 contra 974), la seva victòria ha sigut encara més àmplia a les primàries: Sánchez ha obtingut 8.302 vots, davant els 1.191 de Díaz (11,75%) i els 644 recollits per Patxi López (6,35%).

Després de conèixer-se els resultats, Miquel Iceta va telefonar a Sánchez per felicitar-lo pel seu triomf. «Hem de felicitar a qui ha guanyat de manera incontestable», va manifestar el líder del PSC, que li va transmetre que els socialistes catalans tornen a estar a les seves ordres per a qualsevol batalla. «És un moment transcendent en la història del PSOE, en què el PSC vol participar de forma destacada, decisiva, compromesa i decidida. Ens posem a la seva disposició per preparar un Congrés que sigui capaç de cohesionar el partit i permeti recuperar la il·lusió», va declarar Iceta.