EL POLS INDEPENDENTISTA

Lluís Llach: «No farem un pas enrere»

El diputat de Junts pel Sí defensa el que va dir sobre possibles sancions als funcionaris

En una conferència aBegues, pronostica una participació superior al 70% en el referèndum

icoy38359545 lluis llach170509201521

icoy38359545 lluis llach170509201521

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BEGUES

Després de la polèmica per les declaracions en què va advertir amb sancions els funcionaris que desobeeixin la llei de transitorietat jurídica sobiranista, el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach va reprendre ahir les seves habituals conferències. Convocat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Begues (Baix Llobregat), no es va tallar gens ni mica davant cap de les qüestions que li va plantejar el públic.

El cantautor va al·ludir així a la seva polèmica intervenció, i va insistir en la seva advertència: «Jo el que deia l’altre dia, i 'El País' es va encarregar de manipular i de posar entre cometes, i semblava que amenaçava, és que les lleis que genera i generarà el Parlament creen drets i deures de compliment obligat per als ciutadans; els funcionaris també». I va afegir: «La nostra voluntat és que els funcionaris de la Generalitat se sentin protegits». Dit això, va explicar: «L’altre dia una senyora em va preguntar què passa si els funcionaris no ho fan... Vaig dir que les lleis protegeixen, però obliguen, i etc., etc.».

La «nocturnitat» de l’Estat

Preguntat, davant unes 300 persones, sobre si els Mossos d’Esquadra poden passar a ser tutelats per l’Administració central, va afirmar que «l’Estat espanyol ha legislat aquests últims mesos amb certa nocturnitat per poder fer el que vulgui». «Aquesta possibilitat [la tutela estatal dels Mossos] és totalment factible –va apuntar– i hi ha gent de Madrid que ho proclama cada dia».

Notícies relacionades

A qui li va preguntar per una possible declaració unilateral d’independència, va sentenciar: «Ens hem de posar tots com mules: hem de fer el referèndum [...] I a partir d’aquí, el que puc assegurar és que no hi ha cap intenció d’anar enrere. No em facis dir res més, no es farà un pas enrere i d’aquí jo ja no passo».

Llach també va avisar els qui «promocionen» no votar en el referèndum que «ho tenen molt difícil». I es va recolzar en les enquestes per augurar que la participació serà d’un 70%-73%. «Són xifres –va dir– fastuoses, magnífiques».