CORRUPCIÓ. CAT

Els Pujol titllen de "fotocomposició" la nota de Ferrusola sobre els missals

El document el va entregar el que era president del BPA, Higini Cierco, als fiscals anticorrupció

En aquest extracte bancari hi figura l’anotació de dos milions de pessetes, ja que està datat el 1995.  / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els advocats de la família PujolCristóbal Martell i Albert Carrillo, han denunciat al jutge de l'Audiència Nacional que el document que vincula la nota manuscrita de Marta Ferrusola sobre "traspassos de missals"nota manuscritaMarta Ferrusola amb una sol·licitud d'operacions a la Banca Reig és fruit d'una "fotocomposició" aportada per l'expresident del BPA Higini Cierco.

En un escrit, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, els advocats alerten el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la fortuna oculta de la família a Andorra i els negocis dels fills de l'expresident Jordi Pujol, que el document de la Banca Reig ja li va ser remès a través d'una comissió rogatòria, "sense la fotocomposició resultant" d'adjuntar la nota manuscrita de Ferrusola.

Amb el seu escrit d'al·legacions, els advocats dels Pujol intenten qüestionar l'origen del document bancari de sol·licitud d'operacions a compte que inclou una menció manuscrita de l'esposa de l'expresident de la Generalitat, en què ella feia servir suposadament un llenguatge en clau per sol·licitar a la Banca Reig un traspàs de dos milions de pessetes. "Reverend mossèn, soc la mare superiora de la congregació, necessitaria que traspassés dos missals de la meva biblioteca a la biblioteca del capellà de la parròquia, ell ja li dirà on s'ha de col·locar. Molt agraïda", diu la nota, firmada simplement per "Marta". Està datada el 14 de desembre de 1995.

SENSE RELACIÓ AMB EL COL·LABORADOR

Notícies relacionades

El text dels advocats fa menció de l'"absència d'explicació" de com el president de la banca BPA té en poder seu i aporta aquest document davant la Fiscalia Anticorrupció, que consisteix en una sol·licitud d'operacions de la Banca Reig, entitat "aliena" a Cierco i el BPA i respecte a un any (1995) en què no tenia relació amb la família Pujol.

També destaca "l'absència d'aquesta menció manuscrita" en els documents remesos per les autoritats andorranes (comissió rogatòria) al jutge De la Mata. "És més, el document bancari de sol·licitud d'operacions va ser objecte d'entrega judicial des del Principat sense la fotocomposició resultant del que va aportar l'esmentat Cierco", sostenen els advocats. I afegeixen que "sense aquesta composició", el document és utilitzat en un anterior informe policial, del 16 de febrer del 2017. El que recull el manuscrit data del 24 d'abril passat.