EL POLS INDEPENDENTISTA

La Generalitat fa el primer pas per comprar 8.000 urnes per al referèndum

L'adquisició tindrà lloc a partir d'un acord marc del Departament de Governació que es publicarà al DOGC els pròxims dies

La Generalitat té previst licitar ben aviat l’adquisició de 8.000 urnes destinades al referèndum. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El Govern català ha fet el primer pas per comprar les urnes del referèndum previst per al pròxim mes de setembre. L'adquisició tindrà lloc, segons fonts de l'Executiu, a partir d'un acord marc del Departament de Governació que permetrà disposar d'un llistat d'empreses disposades a subministrar les urnes. L'Executiu català calcula que necessitarà unes 8.000 per portar a terme la consulta.

Notícies relacionades

Les empreses que s'hi vulguin presentar tindran 15 dies per notificar el seu interès, una vegada l'acord es publiqui al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC), els pròxims dies.

El Govern català defensa que l'acord respecta la legalitat vigent, tenint en compte que la Generalitat té competències per organitzar processos electorals. I remarca que aquesta és la primera concreció del compromís de l'Executiu per celebrar el referèndum amb acord de l'Executiu central o sense.