L'exdiputat Pedro Gómez de la Serna declara com a testimoni en la causa que investiga Martínez Pujalte

La justícia investiga l'exparlamentari pel cobrament de treballs presumptament inexistents a través d'una empresa

2
Es llegeix en minuts

El Jutjat d'Instrucció 49 de Madrid prendrà declaració aquest dijous, 4 de maig, en qualitat de testimoni a l'exdiputat del PP Pedro Gómez de la Serna en el marc de la causa que investiga els també exparlamentaris de la formació Vicente Martínez Pujalte i Ana Torme pel cobrament de treballs presumptament inexistents a través de l'empresa Sirga XXI Asesores, de la qual tots dos eren socis.

De la Serna, que actualment és investigat per l'Audiència Nacional per cobrar suposadament comissions il·legals a canvi de treballs d'intermediació, explicarà davant el tribunal quina relació comercial va tenir la societat Scardovi SL, de la qual era adminsitrador únic, amb la de Pujalte i Torme, a qui se'ls atribueix els delictes de suborn i falsificació de documents.

El jutjat d'instrucció també ha citat a declarar l'exdiputat popular Alejandro Ballestero i l'exvicepresident de Construcciones Llorente, SA (Collosa) Alejandro Llorente. Les seves causes en qualitat d'investigats han sigut arxivades.

Aquest últim va declarar en qualitat de testimoni davant la magistrada instructora el mes de gener passat que va firmar un contracte amb l'empresa de Martínez Pujalte, segons consta en una factura a Corporación Llorente del 27 del novembre del 2008 per un import de 15.000 euros. Per la seva part, la fiscalia també va demanar l'arxivament per a Ballestero a l'entendre que els delictes que se li imputaven haurien prescrit al ser previs a l'any 2010.

DENÚNCIA D'ANA TORME

La causa, que procedeix dels jutjats de Valladolid, es va obrir després de la denúncia interposada per Torme en què va detallar com ella va cobrar per tasques de direcció i gestió de l'empresa Sirga fins que se'n va desvincular el 2011 al veure que l'empresa "estava en mans" de Martínez Pujalte, de manera que va vendre les seves participacions el novembre del mateix any per 5.250 euros.

Notícies relacionades

Així mateix, la que va ser sòcia de Sirga va indicar que Martínez Pujalte tampoc li va dir que anteriorment aquesta feina d'assessorament la va dur a terme un altre exdiputat del PP i exministre de Defensa Federico Trillo.

L'any 2009 Torme va percebre un sou de 19.956 euros, mentre que en atenció a la seva doble missió Martínez Pujalte se'n va embutxacar 40.880. El repartiment el 2010 va ser de 27.456 euros per a Torme i 65.706 per a Martínez Pujalte, mentre que el 2011 el repartiment va ser de 35.380 per a la primera i de 96.456 euros per al seu soci.