El PP anima el PDECat a buscar com el PNB inversions pressupostàries per a Catalunya

Levy assegura que el Govern serà "proactiu" a l'hora d'explorar el suport de l'antiga Convergència als comptes en la tramitació de les esmenes

Rajoy participarà en la campanya 'Catalunya valenta' del PPC, que recorrerà 96 municipis catalans

dcaminal32996290 madrid 29 02 2016  politica rueda de prensa de la 160229140607

dcaminal32996290 madrid 29 02 2016 politica rueda de prensa de la 160229140607 / Agustin CATALAN

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El PP anhela que el PDECat, en vista del carreró sense sortida a què sembla encaminar-se el procés, faci marxa enrere i torni a les essències pactistes de l'antiga Convergència. Per això aquest dimecres els populars han aprofitat el pacte gairebé tancat amb el PNB i que suposarà una millora milionària de la quota a canvi del seu suport als pressupostos per intentar temptar els nacionalistes catalans perquè s'encaminin per la mateixa via. 

De fet, la vicesecretària del PP Andrea Levy ha animat aquest dimecres, hores abans que comenci al Congrés el debat sobre les esmenes a la totalitat dels pressupostos, a buscar inversions per a Catalunya a través de la negociació parlamentària que s'obrirà una vegada els comptes superin el primer tràmit. 

"Les esmenes [parcials] serveixen perquè es lluiti per millores en concret i en aquest punt estem oberts a la negociació", ha argumentat. La dirigent conservadora ha recordat que "l'aritmètica parlamentària" en aquesta legislatura fa que el Govern es vegi obligat a buscar suports diversos i en això, segons la seva opinió, "absolutament tots els grups són indispensables".  

Per aquest motiu, ha avançat, l'Executiu tindrà una actitud "proactiva" a l'hora de buscar el suport de l'antiga Convergència en la negociació de les esmenes parcials. "Per descomptat, a l'hora de negociar beneficis, millores a Catalunya, al PP ens hi trobaran i esperem trobar-hi l'antiga Convergència", ha assenyalat. 

Notícies relacionades

Al seu parer, en aquest moment es veurà si l'actual soci d'ERC al Govern "està disposat a treballar i no només està disposat a la queixa i el victimisme". 

RAJOY, A CATALUNYA

Per un altre costat, Levy ha anunciat que el president del Govern, Mariano Rajoy, participarà en la campanya del PPC 'La Catalunya valenta', que recorrerà 96 municipis catalans.