DECLARACIÓ A LA COMISSIÓ DEL 'CAS PUJOL'

Quan Marta Ferrusola es lamentava que no tenien "ni un duro"

"Els meus fills van amb una mà al davant i una altra al darrere", va dir la dona de l'expresident Pujol davant la perplexitat dels diputats del Parlament

Quan Marta Ferrusola es lamentava que no tenien ni un duro. / FERRAN NADEU / VÍDEO : PARLAMENT

1
Es llegeix en minuts

Ara que ha tornat a sonar amb força el nom de la matriarca del clan Pujol, Marta Ferrusola, després de saber-se que el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata buscava en els registres d'ahir documentació d'una firma amb base a Panamà de la qual és sòcia, és un bon moment per recordar la seva sonada compareixença davant la comissió d'investigació sobre el frau i l'evasió fiscal i les pràctiques de corrupció política del Parlament (més coneguda com a 'comissió Pujol') el 23 de febrer del 2015.

"Amb tot el respecte al Parlament i al que representa, jo prefereixo acollir-me a la possibilitat de no declarar, per tant, no declararé res", va començar. No obstant, sigui per la insistència dels diputats o per la seva incontinència verbal, al final va acabar deixant diverses frases per a la història, com quan va qualificar de "bola" que els seus viatges a Andorra fossin per gestionar la fortuna familiar, o quan, assetjada per l'oposició, va clamar: "Catalunya no es mereix això".

Notícies relacionades

La part més sucosa la va aconseguir esprémer Marc Vidal, representant d'ICV Verds-EUiA. Va ser durant aquest interrogatori quan Ferrusola va deixar anar: "Si no tenim ni un duro...", en resposta a les preguntes sobre els suposats comptes de la família a Suïssa i altres paradisos fiscals.

Però el zenit de la seva declaració va arribar al final d'aquest torn de qüestions, quan Vidal va tocar la fibra sensible de Ferrusola: els seus fills. "Com s'ho han fet els seus fills per fer-se tan rics? ¿Se sent fracassada com a mare al veure que tots els seus fills estan imputats? ¿No sent cap vergonya al veure com els seus fills estan acusats d'haver-se aprofitat de l'esfera pública?", va metrallar el diputat d'ICV. "No, perquè no és veritat... Van amb una mà al davant i una altra al darrere", va tancar la dona de l'expresident davant la perplexitat dels diputats.

Marta Ferrusola s’acull al seu dret a no declarar al Parlament. / {periodico}