Detingut a la província de Segòvia un presumpte gihadista egipci

L'home, de 43 anys, era buscat per les autoritats del seu país per la seva presumpta pertinença a una organització terrorista

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a El Espinar (Segòvia) un presumpte gihadista, de 43 anys, d'origen egipci buscat internacionalment. Segons ha informat el Ministeri de l'Interior en una nota pública, el detingut és un home de 43 anys, buscat per les autoritats egípcies per la seva presumpta pertinença a una organització terrorista.

La investigació, durant la qual s'han mantingut intercanvis d'informació amb els serveis d'intel·ligència egipcis i alemanys, ha permès saber que l'arrestat hauria residit durant un temps en altres països europeus com Alemanya, on també hauria estat immers en una investigació.

Segons la mateixa font, "el detingut va estar vinculat a la cèl·lula terrorista desarticulada l'abril del 2002 a Hamburg, encara que va ser posat en llibertat posteriorment".

DISPOSICIÓ JUDICIAL

Notícies relacionades

Segons les disposicions recollides en els acords internacionals d'extradició, el detingut serà posat a disposició judicial al llarg del dia d'avui.

El Ministeri de l'Interior assenyala que, "una vegada més, la col·laboració internacional en l'àmbit de la lluita antiterrorista ha sigut determinant per a la neutralització de potencials amenaces per a la seguretat d'Espanya i dels nostres veïns, tant europeus com mediterranis, amb especial atenció a aquelles persones amb connexions amb residents a Espanya i procedents de tercers països".