Podem reprèn la ruta del 'tramabús' després de solucionar els problemes tècnics

La vicepresidenta carrega contra una iniciativa que qualifica de "pueril, gastada, populista i antidemocràtica"

zentauroepp38084209 madrid 17 04 2017 politica pablo iglesias  secretario genera170417123808

zentauroepp38084209 madrid 17 04 2017 politica pablo iglesias secretario genera170417123808 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El 'tramabús' de Podem, que denuncia els que aquest partit considera responsables de la corrupció en cercles polítics i econòmics, reprendrà la ruta prevista per a aquest dimarts després d'haver sigut reparat l'embragatge del vehicle, avaria que havia obligat a cancel·lar el recorregut.

L'autobús sortirà a les 12.30 hores del Parque del Oeste i els que explicaran en aquesta segona jornada la "trama" seran els dirigents de la formació morada Julio Rodríguez, Juan Juste i Juan Antonio Delgado.

Finalment, no hi participaran Rafa Mayoral ni Gloria Elizo, que havien sigut anunciats per avui, i s'incorpora Juan Juste, que ha inspirat Podem per posar a la seva agenda el concepte de "la trama" amb què assenyalen les connexions entre el poder polític i econòmic.

LES CRÍTIQUES

La posada en marxa del 'tramabús' ha generat crítiques per part del PP, PSOE i C's, així com malestar a les files dels dos primers partits per la decisió de Podem d'incloure fotos de Mariano Rajoy, Esperanza Aguirre i Felipe González juntament amb les de corruptes com Luis Bárcenas o Rodrigo Rato, que sí que estan sent investigats per la justícia. 

Notícies relacionades

Aquest dimarts, ha sigut l'Executiu central el que s'ha sumat als retrets. La vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaría, ha qualificat la iniciativa de "pueril, gastada, populista i antidemocràtica". En la seva opinió, l'objectiu de Podem és "destruir" les institucions i per això col·loca a la seva diana "un dia el Govern, un altre dia les empreses i un altre dia la premsa" amb l'objectiu de "sotmetre" el sistema "a la seva voluntat". 

La mà dreta de Rajoy ha opinat que aquesta forma de procedir és típica dels partits populistes, però no ha considerat necessari que l'autobús deixi de circular "si està dins de la llei". "Som bastant més democràtics que el senyor Iglesias i la senyora [Irene] Montero", ha sentenciat en una entrevista a RNE.