Podem posa a circular un autobús assenyalant les cares de "la trama"

Les cares de Rato, Aznar, Bárcenas i importants empresaris econòmics i mediàtics il·lustraran el vehicle

Podem presenta l’autobús de la trama: el Tramabús / DAVID CASTRO / VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Podem pretén des d'aquest dilluns posar noms i cares als membres de "la trama", terme amb què denomina una xarxa de connexions entre dirigents polítics i econòmics, i per a això posarà a circular per Madrid un autobús decorat amb retrats dels que considera integrants d'aquest entramat.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, participarà aquest matí en el que han anunciat com una "acció sorpresa", consistent, segons fonts del partit, en la presentació d'aquest autocar (el "tramabús") en un parc de la zona nord de la capital.

Amb ell pretenen recórrer part de la ciutat passant per zones que consideren emblemàtiques d'aquest poder polític i econòmic, com la seu del PP al carrer de Génova o les quatre grans torres del passeig de la Castellana, seu d'importants entitats bancàries i empreses.

L'exministre Rodrigo Rato, l'expresident del Govern José María Aznar o l'extresorer del PP Luis Bárcenas són algunes de les cares que apareixeran dibuixades en aquest autobús amb el qual Podem vol assenyalar els integrants d'aquesta "trama política i econòmica" que, diuen, "configura el poder a Espanya".

POLÍTICS I EMPRESARIS

En aquest bloc també inclouen importants empresaris econòmics i mediàtics, i tenen planejat estampar la seva cara als frontals del vehicle, que també volen portar a altres zones d'Espanya en les pròximes setmanes.

Notícies relacionades

En la presentació d'aquesta campanya, Iglesias estarà acompanyat per la portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero, i el sociòleg Rubén Juste, autor del llibre 'Ibex 35. Una historia herética del poder en España', que el partit morat ha convertit en un dels seus textos de capçalera.

La campanya ha sigut avançada a les xarxes socials per alguns dirigents de Podem com el secretari d'Organització, Pablo Echenique, o el mateix Pablo Iglesias, amb un vídeo en què apareixen les imatges de la seu del PP, Bankia, BBVA o ACS, intercalades amb altres de Rato, Esperanza Aguirre o Jordi Pujol.