El PSOE demana explicacions a Cospedal per hissar les banderes a mig pal per Setmana Santa

La insígnia nacional va lluir a mig pal a les dependències de les Forces Armades i al Ministeri de Defensa durant el període festiu

lpedragosa38033320 cospedal170415140159

lpedragosa38033320 cospedal170415140159 / Jorge Zapata

1
Es llegeix en minuts

El Grup Parlamentari Socialista ha registrat al Congrés una sol·licitud perquè la ministra María Dolores de Cospedal comparegui a la Comissió de Defensa de la Cambra per explicar l'ordre d'hissat a mig pal de la bandera espanyola a les dependències de les Forces Armades i a la seu central del Ministeri de Defensa durant la Setmana Santa.

Els socialistes reclamen que la ministra vagi a la Comissió perquè expliqui aquesta decisió, que va suposar, segons diuen en la iniciativa, que s'hagi hissat a mig pal la insígnia nacional des de les 14 hores del dijous 13 d'abril fins a les 00 hores de diumenge, dia 16 "en totes les unitats, bases, centres i aquarteraments" de les Forces Armades i a la seu de Defensa al passeig de la Castellana de Madrid.

A més, el diputat socialista Ricardo Cortés ha registrat una bateria de preguntes sobre aquest mateix assumpte perquè se li respongui per escrit.

LA NEUTRALITAT DE L'ESTAT

Concretament, el parlamentari demana explicacions per aquesta decisió sobre la bandera "en contra del principi de neutralitat que es deriva del caràcter aconfessional de l'Estat" i sense respectar, diu, la normativa sobre honors militars, i pregunta qui la va prendre.

Notícies relacionades

"¿Considera la ministra de Defensa que les seves creences personals estan per sobre del que disposen la Constitució i la resta de l'ordenament jurídic?", afegeix el diputat.

Cortés pregunta també si es van sol·licitar informes sobre l'adequació d'aquesta ordre a la normativa vigent i si es va consultar abans de prendre la decisió amb altres departaments del Govern "amb competències en matèria d'ús de la bandera i dels altres símbols nacionals".