EL DILEMA SOCIALISTA

Iceta reconeix que enfrontar-se a la gestora del PSOE va ser un "accident"

El primer secretari del PSC va assegurar en el comitè federal que no tornarà a passar

Iceta va qualificar d’accident haver incomplert el mandat del comitè federal del 24 d’octubre. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha reconegut que desmarcar-se dels socialistes catalans davant la decisió de la gestora del PSOE d'abstenir-se en la investidura de Mariano RajoyMariano Rajoy va ser un "accident" que "no tornarà a passar".

Així ho va qualificar Iceta en el comitè federal socialista celebrat l'1 d'abril, en què es va segellar la reconciliació entre el PSC i el PSOE, després de cinc mesos de tensions continuades. En la trobada, van ratificar un acord que amplia i desenvolupa el protocol d'unitat vigent entre les dues formacions des del 1978, una reconciliació que va ser aplaudida per tots els socialistes presents.

Segons informa 'El País', unes gravacions confirmen que els catalans es penedeixen del seu ‘no’ a Rajoy, una decisió que va ser recolzada per unanimitat dins del PSC: "Hem tingut un accident. En el que depengui de nosaltres no tornarà a passar que una decisió en la qual participem i votem després no l'acatem", va assegurar el primer secretari del PSC.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, el líder català va aprofitar per agrair la tasca de reconciliació i alabar la figura del president de la gestora, Javier Fernández: "Fa molt temps que estic en el partit, he vist molts problemes i alguns de molt grossos… Com aquest cap. La veritat, no conec gaire gent al partit que hagués sigut capaç com ho ha sigut Fernández de pilotar un procés complicat", va assenyalar Iceta.

Fernández, per la seva part, es va manifestar "satisfet" del nou acord i va insistir que PSOE i PSC són "diferents però inseparables", tot i que va advertir que això "no pot ser una excusa per compartimentar una comunitat democràtica".