Sabotatge contra la bandera republicana hissada per l'Ajuntament de Cadis

El consistori, que ja ha tornat a posar l'ensenya, va col·locar el dia 5 la tricolor amb motiu d'unes jornades de memòria històrica

La subdelegació del Govern va demanar la retirada "immediata" de la insígnia

 

  / ROMAN RIOS

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Cadis ha tornat a hissar aquest divendres la bandera republicana que oneja des de dimecres passat, 5 d'abril, a la plaça de la Constitución, amb motiu d'unes jornades de memòria històrica, després d'haver aparegut tallada gairebé en tres quartes parts de la seva mida.

El regidor de Memòria Democràtica del consistori i membre de Ganemos Cadis en Común (GCC), Martín Vila, ha afirmat que investigaran els fets i ha assegurat que "prendran les mesures legals oportunes" si es tracta d'un acte vandàlic. Així mateix, ha afegit que la bandera es reposa "perquè és símbol de reconeixement, de reparació i del segament de vides". "En els últims 20 anys la dreta d'aquesta ciutat va intentar que no passés i per a nosaltres, per construir una societat democràtica en el present, és una qüestió fonamental", ha explicat el regidor.

Notícies relacionades

Vila, després de la petició de la subdelegació del Govern a Cadis de la retirada "immediata" de la bandera, va mantenir que no s'està "incomplint cap norma" amb l'hissat de la bandera de la Segona República amb motiu de la celebració de les II Jornades per la Memòria, en vigílies de la commemoració, en 14 d'abril, del Dia de la República. Així, ja va anunciar que el govern local (PCSSP i GCC) "persistirà" sense retirar-la, tret que es "fonamenti millor la seva petició" que es tregui.

Les jornades es desenvoluparan entre el 17 i el 19 d'abril a la Casa d'Iberoamèrica de Cadis, i el consistori mantindrà la bandera tricolor hissada fins al 21 d'abril.