Carmena assegura que els legisladors es "van equivocar i molt" amb la 'llei mordassa'

La delegada del Govern, Concepción Dancausa, defensa l'aplicació de la norma però creu que "s'ha de millorar"

jregue33584624 madrid 18 04 2016  pol tica   la alcaldesa de madrid  manuel170404132225

jregue33584624 madrid 18 04 2016 pol tica la alcaldesa de madrid manuel170404132225 / Agustin CATALAN

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha opinat aquest dimarts que els legisladors es "van equivocar i molt" amb la llei de seguretat ciutadana, coneguda popularment com a 'llei mordassa', perquè aquesta norma "limita els drets fonamentals": "Va ser una llei que no va ser encertada", ha dit. D'aquesta manera s'ha pronunciat Carmena davant la delegada del Govern, Concepción Dancausa, després de la Junta Local de Seguretat. 

Notícies relacionades

Dancausa ha defensat l'aplicació de la 'llei mordassa', encara que no agradi la norma. De totes maneres, ha destacat que qui pot modificar la norma és el Parlament i que el que toca a les administracions és aplicar-la. "A mi em pot no agradar una llei però l'he de complir", ha manifestat, encara que ha afirmat que aquesta llei "té coses molt positives però és veritat que en la pràctica s'ha de millorar perquè una cosa és la teoria i una altra la pràctica". 

Carmena, per la seva part, ha plantejat avaluar les lleis, una cosa que no és habitual, i ha destacat que, en alguns casos, hi ha "contradicció" entre la llei de seguretat ciutadana i l'aprovada per la Comunitat de Madrid, com en el cas del 'botellon'. Carmena creu que és un "error" sancionar pel que es llença (vasos, ampolles) però no pel que es beu. Ha recordat igualment que l'Ajuntament substitueix les multes d'aquest delicte per treballs voluntaris de neteja.