DENÚNCIA D''EL OBJETIVO'

La Guàrdia Civil dona un pis gratis al director general de Trànsit

jgblanco36751942 madrid 03 01 2017  sociedad   la dgt hace balance tr fico de170326215323

jgblanco36751942 madrid 03 01 2017 sociedad la dgt hace balance tr fico de170326215323 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l'Interior ha adjudicat una vivenda de la Guàrdia Civil al director general de TrànsitGregorio Serrano, perquè l'ocupi gratuïtament durant la seva estada a Madrid, tal com ha informat aquesta nit 'El objetivo' de La Sexta. Segons expliquen fonts del cos, aquesta "adjudicació a dit" s'hauria fet de forma irregular ja que Serrano no forma part de l'institut armat. A més, s'ha autoritzat una reforma integral de tot l'immoble que puja a 50.000 euros.

Serrano va ser, fins al seu nomenament a finals de l'any passat com a alt càrrec del ministeri de l'Interior, regidor de l'ajuntament de Sevilla i durant el mandat de Juan Ignacio Zoido al capdavant de la ciutat, la seva mà dreta com a tinent d'alcalde.

Aquestes fonts de la Guàrdia Civil han explicat a 'El objetivo' que l'adjudicació d'aquests pisos de la Benemèrita (denominats també "pavellons") es fa sota la legislació de l'Ordre General 5 del 19 de maig del 2005. En aquesta ordre es defineix qui pot ocupar aquestes vivendes i com és el procés d'adjudicació. Aquesta "adjudicació a dit" d'un pavelló a Madrid al director general de Trànsit, que no forma part del cos, s'hauria portat a terme de forma irregular, sense l'empara d'aquesta ordre general.

OBRES PER 50.762 EUROS

A més, tal com indica la documentació a què ha tingut accés 'El objetivo', el 23 de febrer del 2017 la junta corresponent de l'aquarterament a Madrid va aprovar adjudicar a Mercon Obras SL, per 50.762 euros, la rehabilitació integral, segons estableix la memòria justificativa de despesa, per "emprendre les actuacions necessàries que actualitzin i implementin les condicions d'habitabilitat necessàries per a l'ocupació del citat pavelló per part de l'actual director general de Trànsit".

MATERIALS D'ALTA QUALITAT

Segons el dossier complet de l'esmentada obra, el pressupost sol·licita materials d'alta qualitat i estableix, entre altres exemples, un sostre fals d'escaiola llisa per 2.325 euros, un armari corredís de 2.392 euros o una tarima flotant de roure de 4.000 euros. L'actuació suposa des del reemplaçament de finestres fins a la instal·lació d'un nou sistema de calefacció, i implica, tal com es resumeix en el pressupost, treballs de construcció, lampisteria, instal·lació elèctrica, pintura i tancaments metàl·lics i de fusta.

Ja el 2009, el PP va criticar durament que el ministeri de l'Interior, amb Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant, modifiqués aquesta ordre per justificar, a posteriori, que el secretari de Turisme visqués durant un temps en una d'aquestes vivendes malgrat que no formava part del cos, i tan sols pel fet de ser-ne exdirector general.

SOL·LICITUD AL DIRECTOR DE LA GUÀRDIA CIVIL

Notícies relacionades

Fonts d'Interior argumenten, després de ser consultades per aquest assumpte, que va ser el mateix Gregorio Serrano qui va demanar per escrit al seu homòleg de la benemèrita disposar d'una d'aquestes vivendes. Ho feia a canvi que la Guàrdia Civil pogués ampliar les oficines que ocupa a les instal·lacions de la DGT del carrer Emilio Muñoz, 41 de Madrid.

Aquestes fonts d'Interior no han remès a aquest programa el document en què s'adjudica formalment al director general de Trànsit la vivenda a Madrid per part de la unitat corresponent i sota el marc legal previst per la Benemèrita. El director general de Trànsit no ha volgut participar en el programa.