Romeva acusa Ciutadans d'envoltar-se de falangistes a la manifestació de Societat Civil

SCC exigeix la dimissió del conseller d'Exteriors després de les seves declaracions

SCC exigeix la dimissió del conseller d’Exteriors després de les seves declaracions. / PARLAMENT DE CATALUNYA

1
Es llegeix en minuts

El ple del Parlament d'aquest dimecres ha començat amb un crispat intercanvi de míssils dialèctics entre el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i el grup parlamentari de Ciutadans, que ha protestat fins i tot davant la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, després que el conseller els acusés de "sentir-se còmodes envoltats de falangistes". El conseller ha relacionat aquesta afirmació amb la presència de dirigents del partit taronja a la manifestació contra el procés independentista de Societat Civil Catalana que es va celebrar diumenge passat.

Notícies relacionades

La picabaralla ha començat amb el portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, acusant Romeva de ser el "conseller més car de tots" pels viatges que "paguen tots els catalans", i li ha retret que governi amb el "partit del 3 %", en referència a CDC. A la rèplica, el conseller ha instat Ciutadans a reclamar "la mateixa transparència als seus socis del PP al Congrés" i a les "ambaixades i els consolats de l'administració exterior" espanyola. I ha afegit: "Vostès en termes d'amistats se senten més còmodes envoltats de falangistes, que són els que hi havia a la manifestació de diumenge", en al·lusió a algunes banderes espanyoles amb l'emblema franquista que van aparèixer durant la mobilització convocada a Barcelona per Societat Civil Catalana.

Precisament, Societat Civil Catalana ha reaccionat a Twitter a les declaracions de Romeva al Parlament i ha exigit la seva dimissió. "Prou d'estigmatitzar els dissidents", ha protestat la plataforma contrària a la independència.