CONCLAVE A LES FILES CONSERVADORES

Albiol crearà un càrrec per a Sánchez-Camacho en el nou PPC

L'encara presidenta dels populars catalans coordinarà la tasca dels diputats del partit al Congrés

El futur líder encarregarà a un membre de la seva executiva que contraresti la propaganda del Govern a l'estranger

rjulve31006756 leader of the conservative catalan popular party  pp  xavier170321190939

rjulve31006756 leader of the conservative catalan popular party pp xavier170321190939 / JORGE GUERRERO

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Des que el juliol del 2015 Alicia Sánchez-Camacho va cedir el testimoni a Xavier García Albiol perquè fos ell qui encapçalés la llista del PPC en les eleccions autonòmiques del 27-S, la sintonia entre tots dos ha anat a més. Cadascun en el seu paper, l'encara líder dels populars catalans i el seu successor s'han dispensat una mútua cordialitat allunyada de les inherents batalles entre sectors del partit que tindrà el seu reflex en el congrés d'aquest cap de setmana. Albiol, que serà elegit president després de presentar més avals que mai (1.800) i sense tenir cap rival al davant, crearà un nou càrrec a l'organigrama del partit que serà ocupat per Camacho.

En la seva nova etapa a Madrid com a diputada al Congrés (ja ho va ser entre el 2004 i el 2008), la també secretària primera de la Cambra baixa exercirà d'enllaç entre el PPC i el grup parlamentari popular, segons han confirmat a aquest diari fonts del partit. El nom del càrrec en qüestió es farà oficial aquest dissabte, però les tasques consistiran a incardinar l'acció política que es porta a terme a Catalunya amb les iniciatives parlamentàries que elaboren els populars a les Corts espanyoles. Sobretot, coordinarà la seva feina i la dels diputats al Congrés Jordi Roca i Juan Ignacio Llorens, ja que la resta de parlamentaris del PPC van més per altres trajectòries (el cap de Gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz).

Albiol viatja sovint a la capital d'Espanya perquè és senador i la intenció és que presideixi les reunions del grup del PPC al Congrés, encara que serà Camacho qui centralitzarà les diferents informacions, les posarà en coneixement dels dirigents del partit de Madrid i Barcelona i plantejarà línies mestres estratègiques a seguir a la Cambra baixa. Ella serà l'encarregada de reunir-se a la capital espanyola amb diferents entitats i diputats per millorar el flux d'informació.

EL RECONEIXEMENT

Camacho mantindrà així la seva influència en el PP català sense interferir en la feina i el 'modus operandi' d'Albiol, que aquest cap de setmana podrà confeccionar definitivament el seu propi equip i, amb aquesta mesura, concedirà un reconeixement a la seva predecessora després de la suau transició que li ha dispensat i també pels resultats electorals que ha obtingut sota la seva presidència. La líder sortint dels populars catalans va obtenir el rècord de diputats al Parlament (19) i també és qui més temps ha dirigit el partit, des del convuls congrés del 2008 en què es va imposar per un marge escàs a Montserrat Nebrera (56,7% davant 43,2%).

Notícies relacionades

Albiol, que aquests dies està ultimant qui integrarà la futura directiva i executiva del PPC, en les quals hi haurà incorporacions i sortides, també ha decidit que un dels nous membres s'encarregui de les relacions internacionals, amb la vista posada a "contrarestar" la intensa activitat que la Generalitat desenvolupa a l'estranger per promocionar el procés, segons fonts del partit. 

El futur líder del PPC ha ofert a un alt càrrec del Parlament europeu que assumeixi aquestes funcions i li ha encarregat que exerceixi de 'lobby', sobretot a la UE, de manera que les seves activitats públiques i privades difonguin la visió que els populars catalans tenen del desafiament independentista.