Hazte oír denuncia davant la fiscalia Pablo Iglesias, Pedro Sánchez i Cristina Cifuentes

L'associació ultracatòlica del bus transfòbic acusa també Íñigo Errejón, Alberto Garzón i Pablo Echenique, entre altres, d'incitació a l'odi i amenaces de mort

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

L'associació HazteOir.org ha presentat aquest dimecres una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat en què sol·licita que s'obrin les diligències corresponents per a l'aclariment de les amenaces rebudes a través de les xarxes socials i altres mitjans amb motiu de la seva campanya de #ElBusDeLaLibertad contra els menors transsexuals.

Després d'arribar a bord de l'autobús de la seva campanya, el president de l'associació, Ignacio Arsuaga, ha manifestat que s'està intentant imposar "una ideologia", asseverant que la seva opinió "hauria de tenir cabuda en Democràcia".

"Hi ha polítics que ens acusen d'incitació a l'odi, que és el que denunciem junt amb les amenaces de mort. Esperem que la Justícia ens protegeixi a nosaltres i al nostre dret a l'honor. I que persegueixi les persones que ens amenacen a les xarxes socials.

La denúncia relata els insults i les amenaces rebudes per ell i per altres membres de l'associació per correu electrònic, telèfon o a través de xarxes socials. En la denúncia se citen els missatges públics difosos per líders polítics i altres persones que podrien ser imputades per múltiples delictes.

En el document, s'aporten missatges penjats a Twitter de diversos polítics, entre ells el de la presidenta regional, Cristina Cifuentes, del seu 'número 2', Ángel Garrido, del líder de Podem, Pablo Iglesias, i del Secretari d'Organització d'aquesta formació política, Pablo Echenique, entre altres.

En la denúncia s'exposa que els fets denunciats poguessin ser constitutius de delictes continuats d'amenaces de l'article 169 del codi penal o subsidiàriament de l'article 171, de coaccions de l'article 172. També podrien ser contemplats com a delictes contra la integritat moral; d'incitació a l'odi i de discriminació.

D'aquesta manera, se sol·licita que es procedeixi a obrir les diligències corresponents i ordeni la pràctica de les diligències d'investigació oportunes i adequades a la naturalesa dels possibles delictes, a la seva gravetat i a "la possible alarma social creada"

Així, demana que es designi un fiscal especial per dirigir la investigació fins a la seva conclusió i, en el seu cas, exerciti les accions penals oportunes contra totes les persones que poguessin ser responsables d'activitats delictives.

INCITACIÓ A L'ODI

Notícies relacionades

En l'apartat dels fets, es relata que la seva campanya "no ha sigut del gust de diversos dels partits polítics amb representació institucional i d'alguns dels polítics professionals". Per a l'associació, han provocat "una reacció d'odi entre un grup de la població summament violent" a través de les seves manifestacions i de la tergiversació intencionada de la campanya.

"Dit ambient ha provocat un clima d'odi per motius de creences que s'està manifestant en un assetjament sistematitzat tant de líders polítics, com de ciutadans anònims a través de les xarxes socials, per correu electrònic, mitjançant trucades telefòniques, o mitjançant manifestacions realitzades en mitjans de comunicació", afegeix.