EL POLS INDEPENDENTISTA

Nous altercats en un estand de Societat Civil a la UAB

Un grup de joves cremen una bandera espanyola en una parada de l'entitat al campus de Bellaterra

 

 

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / CERDANYOLA DEL VALLÈS

Un grup d'entre 20 i 40 joves han cremat aquest dimarts al migdia una bandera espanyola que onejava en una parada de Societat Civil Catalana (SCC) instal·lada al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El col·lectiu ha assetjat les persones que eren a l'estand mentre cridaven consignes contra els representants de l'entitat antiindependentista.

La presència de SCC ha caldejat els ànims amb la instal·lació de la parada informativa a la cèntrica plaça Cívica, on l'entitat ha col·locat tres banderes: una d'espanyola, una altra d'europea i una altra de catalana. Quan han conegut la seva presència, un grup d'entre 20 i 40 persones, segons fonts del centre universitari, s'han desplaçat fins al lloc portant una pancarta on es podia llegir: "Ni feixistes ni amics dels feixistes. Fora SCC de la UAB ".

Un cordó de membres del servei de seguretat privada del campus han protegit la parada, però el col·lectiu s'hi ha anat acostant fins que ha aconseguit treure la bandera espanyola del punt d'informació. Tot seguit, un noi, vestit de negre i amb la cara tapada, ha calat foc a la bandera, que s'ha cremat ràpidament.

Notícies relacionades

Finalment, poc abans de les dues del migdia l'entitat ha desmuntat la parada. El PP de Sant Cugat del Vallès s'ha fet ressò a través de Twitter dels incidents, així com Societat Civil.

ELS PRECEDENTS

Fonts del campus han apuntat que havien recomanat a SCC que no instal·lés la seva parada al campus, ja que en les últimes ocasions que ho ha fet hi ha hagut altercats, el més sonat el març del 2016, quan la tensió es va disparar fins al punt que un agent dels Mossos d’Esquadra de paisà va rebre un cop d'ampolla.