Puigdemont: "Catalunya indultarà Mas votant en el referèndum"

El president i Junqueras afirmen que la sentència no modifica el full de ruta

El cap de l'Executiu assevera que "hi ha inquietud" a Europa per les accions del Govern central

1
Es llegeix en minuts

"Seré clar. El poble de Catalunya votarà en un referèndum sobre la independèndia de Catalunya, entre finals d'estiu (21 de setembre) i principis de tardor". Així de contundent s'ha mostrat el president Carles Puigdemont en la seva compareixença solemne d'aquest dilluns a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, flanquejat per Oriol Junqueras i Raül Romeva, per assenyalar que la sentència contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau no modifica gens ni mica el full de ruta del seu Govern, que passa per celebrar un referèndum d'autodeterminació. "El que avui ha condemnat la justícia espanyola, ho indultarà el poble de Catalunya a les urnes. Votant aquest mateix any".

"De la mateixa manera que el dia del judici vaig dir que es jutjava tots els catalans que van participar en el 9-N, avui dic que els 2,4 milions de catalans que van anar a votar han sigut condemnats", ha assenyalat Puigdemont. El president ha afirmat que la sentència no acaba amb el diàleg, perquè no ha existit, sinó que demostra que no hi ha ni tan sols "la voluntat d'una sortida política". Amb tot, Puigdemont ha tornat a fer una crida al diàleg, això sí, sense límits: "Estem d'acord amb la Fundació Konrad Adenauer, no hi ha només mesures judicials, sinó també dialogades. O parlem o parlem. O negociem o negociem", ha sentenciat el cap de l'Executiu català.

COMPROMÍS DEL VICEPRESIDENT

Notícies relacionades

Junqueras, que ha respost a preguntes dels mitjans, ha rematat el que ha exposat abans el president i ha asseverat que la sentència "reforça el compromís democràtic obtingut a les eleccions, a les quals van concórrer amb aquest programa". 

Arran de les veus internacionals que comencen a posar els ulls en el que passa a Catalunya (això és observable en l'acreditació de mitjans estrangers, per exemple, en aquest mateix acte de Puigdemont), Puigdemont ha reiterat la seva interpretació del dictamen de la Comissió de Venècia, és a dir, un revés per a la salut democràtica espanyola. Així mateix, ha revelat que són "molts" els que van a la Generalitat per conèixer la versió catalana "de la informació que legítimament" els facilita "el Govern espanyol". "Hi ha inquietud a Europa", ha sentenciat el president.