El REPTE INDEPENDENTISTA

La Moncloa lamenta que la Generalitat s'estigui llançant "pel precipici"

Sáenz de Santamaría destaca el menyspreu de Junts pel Sí pel debat entre els mateixos catalans

"La Generalitat fuig cap endavant i els catalans ja no li van al darrere", adverteix la vicepresidenta

zentauroepp37119456 valencia 31 1 2017  pol tica  soraya s enz de santamar a se 170202121520

zentauroepp37119456 valencia 31 1 2017 pol tica soraya s enz de santamar a se 170202121520 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

La vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha lamentat que la Generalitat hagi decidit llançar-se pel «precipici» i hagi negat el debat al Parlament d’una reforma censurada pel mateix Consell de Garanties Estatutàries. La Mesa del Parlament va aprovar ahir per només 4 vots a 3 iniciar la reforma del reglament de la Cambra catalana.

La número dos de l’Executiu va declarar als passadissos del Senat que el Govern ha entrat «en una dinàmica absolutament incomprensible» en la qual ja no solament no escolta el «Congrés, el Senat, el Tribunal Constitucional i les autoritats europees» sinó també «el mateix Parlament i el Consell de Garanties Estatutàries». «La legitimització de tot aquest procés és cada vegada més controvertit i més criticat pel conjunt de les institucions. Faig una crida a la reflexió. No van enlloc per més que corrin», va afegir.

Notícies relacionades

La impulsora de l’anomenda  operació diàleg va assegurar que davant d’aquesta fugida cap endavant de Junts pel Sí el Govern d’Espanya el que farà és «ancorar la societat catalana en el progrés, la moderació, la centralitat i l’estabilitat». Sáenz de Santamaría va voler destacar que els partits a l’Executiu català estiguin negant la possibilitat de debat als mateixos catalans.

En la pregunta que va respondre en la sessió de control al Govern, la vicepresidenta va subratllar també la falta de «suport social» i de «cobertura internacional» del procés.