CORRUPCIÓ.CAT

Fèlix Millet: "Tothom em deia que sí"

L'expresident del Palau de la Música defensa la seva gestió, però reconeix que es "va equivocar" amb el saqueig

jgblanco37511058 millet bertran170302100442

jgblanco37511058 millet bertran170302100442

1
Es llegeix en minuts

Fèlix Millet, expresident del Palau de la Música, ha reconegut que “es va equivocar” amb el saqueig de la institució, però ha al·legat que sempre va rebre l'aprovació dels seus actes a les administracions: “Quan deia ‘vull fer tal cosa o tal altra’, tothom em deia que sí”.

Aquestes afirmacions apareixen en una gravació de 26 minuts, registrada anys després que es fes públic l'escàndol de l'espoli, publicada aquest dilluns a ‘El Punt Avui’ i que el mateix Millet va entregar a la redacció. Hi defensa els seus gairebé 30 anys de gestió de la institució i justifica que el Palau “estava a punt de caure”, però que gràcies a la seva tasca “es va passar a tenir un Palau millor que quan es va inaugurar”. En aquest sentit, explica que quan va deixar de dirigir-lo “a la caixa hi havia entre 4 i 5 milions d'euros i el Palau estava econòmicament bé”.  

MILLET ES DESMARCA DELS MONTULL

Millet remarca que “movia cel i terra” per aconseguir finançament per a la institució i es desvincula de les maniobres de Jordi Montull, l'exdirector administratiu, i de la seva filla, Gemma Montull, exdirectora financera, afirmant que eren ells els que coneixien amb detall l'entramat financer i gestionaven les obres.

Notícies relacionades

"Van venir al meu despatx amb un tros de biga podrida i em van dir que el Palau estava caient i que amb un petit terratrèmol això se n'anava avall", explica. I continua: "Jo tenia un dinar amb el conseller Max Cahner i li vaig portar la biga embolicada amb paper de diari i li vaig dir: 'Max, el Palau està així".

L'expresident del Palau defensa que quan va assumir la gestió de la institució li deien que el millor era tancar-lo i només fer un concert a l'any, algunes visites i poc més, "perquè no estava en bones condicions", i al cap de gairebé 30 anys va deixar "un edifici renovat, ampliat i amb la superfície duplicada".