REVISTA DE PREMSA

Pujol júnior es va introduir en l'entorn d'Aznar per fer negocis

El primogènit de l'expresident va contactar amb ex alts càrrecs del PP perquè el Govern avalés una inversió a Santo Domingo, segons 'El Mundo'

'La Vanguardia' assegura que Puigdemont divideix el seu partit i que Junqueras s'erigeix en el 'pal de paller' de l'independentisme

portadapais0503

portadapais0503

3
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

'Business friendly'. Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident de la Generalitat, es va introduir en el cercle de José María Aznar per promoure la construcció del mercat central de Santo Domingo, segons el 'pen drive' que la Policia va entregar a l'Audiència Nacional i al contingut del qual ha tingut accés 'El Mundo'.

El fill gran de Jordi Pujol Soley va contactar amb ex alts càrrecs del Govern d'Aznar com José Manuel Fernández Norniella Juan Costa perquè Espanya avalés "excepcionalment la inversió a la República Dominicana, que s'elevava a 49 milions d'euros. En aquella època, el 2001, Norniella presidia el Consell de Cambres de Comerç d'Espanya i Costa era el secretari d'Estat de Comerç, com recorda el diari.

Aquesta és una de les notícies més destacades del quiosc d'aquest diumenge a Madrid i Barcelona, juntament amb l'ampli informe d'EL PERIÓDICO sobre els plans de la Direcció General de TrànsitDirecció General de Trànsit per vigilar les dades dels cotxes intel·ligents connectats a internet.

JUNQUERAS PUJA I PUIGDEMONT BAIXA 

El compromís d'Oriol Junqueras, president d'ERC i vicepresident de la Generalitat, que no renunciarà mai a les urnes -ell i els seus- és ressaltada pels quatres diaris catalans cardinals. 'La Vanguardia', a més, dedica el seu titular gran a subratllar que la desconnexió exprés que planeja Carles Puigdemont està dividint el seu partit, el PDECat, al mateix temps que afirma que Junqueras "s'erigeix com a 'pal de paller' de l'independentisme". Segons el diari del Grup Godó, el secretisme de l'actual president ha sembrat el desconcert entre els exconvergents.

'BARBIES' I MIL·LENISTES

L''Ara' aposta a la portada per commemorar el Dia Internacional de la Dona amb una crida original -"Rebel·la't, Barbie"- per exposar les veus que s'alcen contra "la cosificació de les dones, un vestigi del masclisme".

L'aposta d''El País' també aporta un valor afegit: una radiografia dels vuit milions de mil·lennistes espanyols, que conformen el que el diari de Prisa considera "la generació de la crisi". El reportatge els considera crítics, exigents, compromesos, participatius, reformistes, digitals, mandrosos, narcisistes i consentits. Si algú està en desacord amb aquests qualificatius, que escrigui un comentari sota d'aquestes línies.

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"La generació de la crisi"; "Trump acusa sense proves Obama d'espiar-lo en la campanya"; "La Xina anuncia que modera el creixement de la seva despesa militar"; "Correcció política, ¿fora de control?"; "La jornada tràgica del PSOE".

EL MUNDO

"Pujol Jr. es va introduir en els cercles d'Aznar per fer negocis"; "El PP exigeix a Díaz les dades sobre el forat del sector públic andalús"; "Trump afirma que Obama va punxar el seu telèfon durant la campanya"; "Ruth Beitia, 12 anys en l'elit"; "De fals cervell de l'11-M a xòfer d'autobús a Egipte"; "Enquesta El Mundo-Sigma Dos: 'Les tensions internes no alteren l'expectativa de vot dels partits'".

ABC

"Missatge de Díaz a Sánchez: 'Volem que torni el PSOE, no el passat'. La presidenta andalusa exhibeix el poder de la seva federació com a pròleg a la candidatura amb què aspira a liderar Ferraz".

LA RAZÓN

"David Muñoz: 'Els populismes són el menjar escombraries de la política'"; "Rajoy no tem Rivera: 'Si volen trencar que ho facin ells'"; "Els barons aconsellen a Díaz esperar que es convoqui el Congrés per anunciar la seva candidatura"; "Trump acusa Obama de punxar-li el telèfon durant la campanya"; "Izar, un àngel que va néixer entre dimonis"; "Snapchat: l''app' dels mil·lennistes que arrasa"; "'Inside': el quadro dels secrets d'estat".

LA VANGUARDIA

"La reconquista de Palmira"; "La desconnexió exprés de Puigdemont divideix el seu partit"; "Trump acusa Obama de punxar-li el telèfon abans de la seva victòria"; "El món es rearma davant la inestabilitat global"; "Junqueras s'erigeix com a 'pal de paller' de l'independentisme".

ARA

"Rebel·la't, Barbie"; "Junqueras, a Rajoy: "Mai renunciarem a les urnes"; "Messi i el Barça recuperen l'optimisme".

EL PUNT AVUI

"No renunciarem mai a les urnes"; "Joaquim Gay de Montellà: "És fàcil que hi hagi un referèndum a Catalunya"; "El Barça goleja el Celta (5-0) i ara espera el PSG"; "Trump acusa Obama d'haver-lo espiat". 

EL PERIÓDICO

"'Gran Germà' a la carretera. Trànsit vigilarà les dades dels cotxes connectats"; "Junqueras, a Rajoy: 'No renunciarem mai a les urnes'"; "El Barça esclafa el Celta a l'espera del PSG (5-0)"; "Trump acusa sense proves Obama d'haver-lo espiat".

Notícies relacionades

EL CORREO

"La veu cantant del festival: La Coral de Bilbao és una de les grans protagonistes del Musika-Música"; "Un programa d'ETB-1 amb 'insults' als espanyols provoca una tempesta política"; "Els vuitmils són per a l'estiu"; "100 dies de govern de coalició sense conflictes"; "Cures intensives per a la gespa de San Mamés"; "L'arribada del TAV obre una gran operació urbanística a Bilbao".