LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Una jutge apunta que l'extresorer de CDC Andreu Viloca rebia regals d'una constructora de l'AVE

En uns documents trobats per la Guàrdia Civil sobre els presumptes suborns a Adif hi apareix el nom de l'exresponsable

La magistrada remet aquestes proves al seu homòleg del Vendrell que instrueix la causa pel denominat 'cas 3%'

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge Silvia López Mejías, que investiga la presumpta malversació de fons i suborn per part d'alts càrrecs d'Adif, l'ens públic d'infraestructures, en la construcció de l'AVEmalversaciósubornAdifAVE a Barcelona, apunta en un acte, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, que l'extresorer de CDC Andreu VilocaCDC Andreu Viloca podria haver rebut regals de la constructora Corsan-Insolux, que ha construït algunes instal·lacions del tren d'alta velocitat. Així, ha remès al jutjat del Vendrell que s'encarrega d'instruir el 'cas 3%' de presumpte pagament de comissions dos documents trobats en l'escorcoll de l'empresa a Madrid.

La magistrada ha enviat al Vendrell un correu electrònic remès per uns grans magatzems a un directiu de Corsan, Mariano V., on se li demanen adreces i telèfons d'una sèrie de persones, entre elles Viloca. La jutge sosté que se'n dedueix presumptament que les adreces requerides eren per poder entregar algun regal, ja que aquestes mateixes persones figuren en un llistat en què es pot llegir "Especials Nadal any 2013".

Notícies relacionades

És la segona vegada que la jutge remet informació a l'instructor del 'cas 3%'. En la primera ocasió, eren proves sobre l'entrega d'un sobre a la seu de CDC per part d'un directiu de Corsan.

La jutge també ha remès a jutjats de set poblacions espanyoles part del mateix informe de la Guàrdia Civil en què fa menció de suposats suborns per part de Corsan a alts càrrecs públics, alguns relacionats amb l'AVE.