EL POLS SOBIRANISTA

JxSí registra una reforma del reglament del Parlament per agilitzar la desconnexió

Puigdemont retreu al Govern del PP que faci cas omís del Rei quan demana col·laboració entre administracions

zentauroepp36688996 barcelona  22 12 2016 ple al parlament sobre el proyecto de 170125185952

zentauroepp36688996 barcelona 22 12 2016 ple al parlament sobre el proyecto de 170125185952 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Junts pel Sí prepara el terreny per a una possible aprovació exprés de la denominada llei de desconnexió. El grup sobiranista va registrar una reforma del reglament del Parlament que facilita agilitzar la tramitació de la principal llei cap a la ruptura –la de transitorietat jurídica– que impulsa juntament amb la CUP, van explicar a Europa Press fonts parlamentàries.

    Segons el diari Ara, la reforma busca permetre als grups parlamentaris impulsar la tramitació de lleis pel mecanisme de «lectura única», que és el procediment de màxima urgència. Fins ara, és un mecanisme reservat a les lleis que presenta el Govern català, mentre que JxSí busca que s’estengui als grups parlamentaris.

    Junts pel Sí i la CUP sumen majoria absoluta, de manera que podrien superar sense problemes tots els requisits que fixa el Parlament i tramitar amb la màxima urgència determinades normes clau per a la desconnexió, buscant així evitar impugnacions del Govern. Fonts de JxSí

Notícies relacionades

van aclarir que prioritzen que la tramitació de les lleis de desconnexió sigui l’ordinària, i que aquesta reforma del reglament només pretén obrir una altra via alternativa.

«PRENDRE’N NOTA» / Per una altra part, el president Carles Puigdemont va fer seu el discurs del Rei en el sopar del Mobile World Congress diumenge –va demanar col·laboració «lleial» entre institucions–. És més, Puigdemont va invitar la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría a «prendre nota» de les paraules de Felip VI. «Esperem que tots aquests problemes que tenim de falta de col·laboració, que no és d’ara sinó que és històrica, es resolguin», va afirmar el president.