El Pacte Nacional pel Referèndum inicia una campanya per sumar adhesions

Pablo Iglesias, Lluís Llach i David Fernàndez, entre els primers a firmar el manifest

 

  / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) ha iniciat aquest dimecres una campanya per intentar sumar adhesions al manifest fundacional amb l'objectiu d'aconseguir aglutinar el "màxim de sensibilitats" de la societat civil i la política que reflecteixi l'esperit de transversalitat amb què va néixer el projecte. El manifest detalla el pla d'acció per a la celebració d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya.

Segons ha explicat el PNR a través d'un comunicat, ja s'hi han adherit entitats, ajuntaments i diputacions.

Aquesta campanya coincideix amb la posada en marxa de la web del Pacte pel Referèndum, on es poden realitzar les adhesions i consultar el manifest, així com els perfils a FacebookTwitter i Instagram.

El PNR es va constituir el 23 de desembre i l'1 de febrer va celebrar la seva última reunió, en què es va acordar treballar per demostrar que la consulta cap en la legalitat espanyola, evitant, de moment, el debat de la data.

Un dels primers a firmar el manifest fundacional ha sigut el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que ha demanat, a través de Twitter, un "referèndum amb garanties" i ha remarcat el caràcter demòcrata de la formació morada: "No volem que Catalunya se'n vagi però som demòcrates", ha afirmat.

Notícies relacionades

El president, Carles Puigdemont, que també ha firmat el manifest, ha agraït a Iglesias el seu gest. "Gràcies, Pablo, pel teu compromís. Es tracta de democràcia, en efecte", ha assenyalat Puigdemont des del seu perfil de Twitter.

Altres noms destacats que també s'han adherit ja al manifest són el diputat de Junts pel Sí i cantautor Lluís Llach i l'exparlamentari de la CUP David Fernàndez.