Junts pel Sí i la CUP tornen a rebutjar la compareixença de Puigdemont pel 'cas Vidal'

Rovira argumenta que el president ja va donar resposta "a totes les preguntes" en l'última sessió de control

jregue32124995 barcelona 10 12 2015 pol tica  elecciones generales 2015 act170222121912

jregue32124995 barcelona 10 12 2015 pol tica elecciones generales 2015 act170222121912

1
Es llegeix en minuts

El Parlament ha rebutjat aquest dimecres amb els vots de Junts pel Sí i la CUP que el president de la GeneralitatCarles Puigdemont, comparegui al ple per donar explicacions sobre el 'cas Vidal'. 

Encara que C's, el PPC i el PSC han forçat la creació d'una comissió d'investigació al Parlament per les polèmiques asseveracions de l'exsenador republicà Santi Vidal, en l'inici del ple d'aquest dimecres Ciutadans ha proposat sotmetre a votació la compareixença del president. Al sumar-s'hi el PPC, i passar a ser una demanda feta per dos grups de la cambra, s'ha donat pas a la votació, que ha desestimat la iniciativa. La petició ha comptat amb els vots favorables de CSQP i el PSC. 

ROVIRA: "D'HIPÒTESIS NOMÉS N'HI HA UNA"

El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha defensat que Puigdemont ha de donar la cara perquè "no pot ser que només parli del que li interessa". "En democràcia el primer que ha de rendir comptes és el president de la Generalitat", ha afirmat. El PPC s'ha sumat a la petició argumentant que és "imprescindible" que es donin explicacions davant unes acusacions "que afecten una part important del Govern". 

Per la seva banda, la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha argumentat que el president ja va donar resposta "a totes les preguntes" en l'última sessió de control, com també ho va fer el vicepresident Oriol Junqueras. En la mateixa línia, la portaveu de la CUP, Anna Gabriel, ha donat el cas per tancat.

Notícies relacionades

El portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, ha considerat que el 'cas Vidal' "està de tot menys tancat" i ha defensat que fan falta més explicacions. "Una hipòtesi és que el que va dir Vidal és veritat, i llavors seria delicte, i l'altra hipòtesi és que va cometre una estafa política", ha afegit, i després ha afirmat que Vidal "no és un llop solitari" i estava executant un guió escrit. Rovira ha retret a l'oposició que s'estigui quedant encallada en un "monotema". "Vidal ja ha assumit responsabilitats i ha explicat que d'hipòtesis només n'hi ha una", ha dit a manera de rèplica a Coscubiela. 

EL SEGON VETO A LA COMPAREIXENÇA

Aquesta és la segona vegada que la majoria independentista aconsegueix evitar les explicacions de Puigdemont sobre el 'cas Vidal'. Els vots de Junts pel Sí i la CUP a la Junta de Portaveus del Parlament van tombar la proposta d'incloure la compareixença del president en l'ordre del dia del ple del 8 i 9 de febrer, com demanava Ciutadans.