SESSIÓ DE CONTROL AL CONGRÉS

Pablo Iglesias plagia Jordi Évole en la seva pregunta parlamentària a Rajoy

El secretari general de Podem copia part de l'entrevista del periodista al president del Govern

Iglesias fa un ’copy-paste’ al Congrés de les preguntes d’Évole a Rajoy. / DAVID CASTRO / SERGIO LAINZ

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Pablo Iglesias ha demostrat aquest dimecres una altra vegada que és un gran admirador de Jordi Évole, a qui cita amb freqüència en mítings i intervencions públiques. Aquesta vegada no ha tingut en compte els drets d'autor. En la sessió de control al Govern, el secretari general de Podem ha plagiat part de l'entrevista que el periodista va fer a Mariano Rajoy l'abril de l'any passat. Iglesias ha copiat literalment la pregunta que li va plantejar el col·laborador d'EL PERIÓDICO al cap de l'Executiu. "¿Amb quants casos aïllats la corrupció deixa de ser aïllada?", li ha dit Iglesias a Rajoy des del seu escó.

Després, en el seu segon torn de paraula, el cap podemista ha recitat la mateixa llista d'escàndols de corrupció que Évole li va plantejar al president a la Moncloa. "Bárcenas, Gürtel, Acuamed, Imelsa, Púnica, Cooperació, Fabra, Brugal, Palma Arena, Emarsa, Taula...", ha dit el secretari general de Podem.

TONS IDÈNTICS

Notícies relacionades

Rajoy ha respost amb el mateix to que a l'entrevista de la televisió, lamentant que es posi la lupa en "les coses dolentes", com ho va expressar a La Sexta. "Depèn de com ho vulgui veure vostè", li ha dit a Iglesias. "Hi ha hagut molts casos els últims anys a Espanya, però tampoc convé magnificar-los", ha afegit abans de destacar les mesures aprovades en l'anterior legislatura i afirmar que si es "persevera en aquesta forma d'actuar, això aviat deixarà de ser una anècdota".

Crida l'atenció aquest episodi ja que el secretari general de Podem sol treure pit amb freqüència de la seva "feina parlamentària" davant els quadros del seu partit i els militants.