El TSJC rebutja la querella de Vox per les declaracions de l'exjutge Santi Vidal

El tribunal considera que abans s'ha de comprovar l'"autenticitat i veracitat" de les afirmacions

zentauroepp32124962 barcelona 10 12 2015 pol tica  elecciones generales 2015 act170126202525

zentauroepp32124962 barcelona 10 12 2015 pol tica elecciones generales 2015 act170126202525

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la querella presentada per Vox per les declaracions de l'exjutge i exsenador Santi Vidal sobre les suposades accions il·legals que estaria portant a terme la Generalitat per arribar a la independència, al considerar que primer s'ha de comprovar l'"autenticitat i veracitat" dels fets que Vidal va explicar en les seves conferències. L'exjutge va arribar a dir que la Generalitat tenia les dades fiscals dels catalans i que les havia adquirit de forma "absolutament il·legal".

"S'han de comprovar [la veracitat de les declaracions] per aclarir el dubte que es pugui tractar de muntatges videogràfics o de meres expressions i invectives pronunciades amb el propòsit d'enardir oients crèduls", assegura la resolució del TSJC feta pública aquest dilluns.

Vox va presentar el 30 de gener una querella contra el president, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, el conseller de Justícia, Carles Mundó, Vidal i el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó

Segons argumenta el tribunal, no s'aprecien "indicis suficients" dels delictes en els aforats i remet la part que afecta els no aforats (Vidal i Salvadó) als jutjats d'instrucció de Barcelona perquè decideixin sobre la seva admissió a tràmit.

Notícies relacionades

En el seu escrit, Vox acusava els querellats dels delictes de malversació de cabals públics, desobediència a resolucions judicials, revelació de secrets, infidelitat en la custòdia de documents, prevaricació, sedició, rebel·lió i contra la pau i independència de l'Estat espanyol.

La fiscalia va demanar al seu dia desestimar la querella al considerar que no es podia apreciar delicte en aquestes declaracions polítiques, ja que l'exsenador no havia aportat cap prova que demostrés que el que deia era veritat.