LES PORTADES DELS DIARIS

Zoido desqualifica la gestió de l'equip de Fernández Díaz a Interior, segons 'El Mundo'

El ministre reclama que "s'imposi l'Estat de dret" i que les pràctiques anteriors "passin a la història"

portadavanguardia1502

portadavanguardia1502

3
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, està fart de les guerres intestines al si de la Policia espanyola. Ha desqualificat la gestió de la cúpula policial que va servir el seu antecessor, Jorge Fernández Díaz, i ha demanat que "s'imposi l'Estat de dret" i que les males pràctiques que s'havien portat a terme fins ara en les investigacions judicials d'alguns casos de presumpta corrupció política o terrorisme "passin a la història".

HUMILIACIÓ

Aquesta és una informació destacada a la portada d''El Mundo' i una de les notícies que més criden l'atenció del quiosc d'aquest dimecres, en què tres diaris de Barcelona coincideixen en el verb per descriure la derrota blaugrana a París. "El PSG humilia el Barça". Les mateixes paraules a 'La Vanguardia', 'Ara' i EL PERIÓDICO. Tots tres obren igualment les seves respectives primeres amb la decisió del Tribunal Constitucional de redoblar la pressió sobre Carme Forcadell i la Mesa del Parlament, arran del pla de la Cambra per convocar un referèndum unilateral.

NI UNA PARAULA DE LA FISCAL

Significativament, la denúncia de la fiscal en cap de l'Audiència de Barcelona no és esmentada en cap primera pàgina catalana, però sí a 'La Razón i 'El Mundo'. 'Abc' no es refereix a la fiscal Ana María Magaldi i el seu suposat assetjament i opta per tirar per elevació cap al president de la Generalitat: "Puigdemont ya sabe que desoír al TC tiene consecuencias".

EL GRAN CREMATORI

Tornant a les declaracions del ministre Zoido que ressalta 'El Mundo' en la seva primera pàgina, el polític andalús assegura que no existeix l'informe sobre la jove Marta del Castillo i que els referits als atemptats de l'11-M i el bar Faisán "no apareixen" al Ministeri de l'Interior.

Després de llegir aquesta informació i altres que han aparegut en els últims dies en diferents mitjans sobre les cruels lluites intestines entre ex alts càrrecs policials queda la sensació d'un gran caos al si del departament que fins fa poc va dirigir Jorge Fernández Díaz. Al mateix temps sembla, de totes maneres, que es tracta d'una confusió molt anterior a l'accés d'aquest a un ministeri conegut des de temps immemorials per ser l'administrador cardinal de les clavegueres de l'Estat i, com a conseqüència en part d'això, un monumental crematori dels polítics que accepten la responsabilitat d'aquesta cartera.    

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"El Congreso investigará el 'caso Bankia' y la crisis bancaria"; "Trump se ve acosado por la supuesta conexión con Rusia"; "Los jefes de Gürtel ingresan en prisión por riesgo de fuga"; "Las peligrosas amistades del coronel Sanz. Un mando de la Guardia Civil, imputado por codirigir una violenta red criminal".

EL MUNDO

"La Fiscalía General ordenó no acusar al presidente de Murcia"; "Zoido descalifica la gestión de la anterior cúpula policial"; "El Banco de España recoge firmas a favor de los imputados por Bankia"; "Mas justifica los insultos y el acoso a la fiscal jefe de Cataluña"; "Correa, Crespo y Pére ingresan en prisión tras el primer fallo del caso Gürtel".

LA VANGUARDIA

"El TC redobla la pressió judicial sobre Forcadell"; "Dimiteix el conseller de Seguretat de Trump per les seves mentides a Pence"; "El Mobile estrenarà aquest any la L9 del metro sense vagues"; "El Banc d'Espanya recolza els directius imputats pel 'cas Bankia'"; "Desigualtat salarial: les barcelonines guanyen 7.400 euros menys".

ABC

"Puigdemont ya sabe que desoír al TC tiene consecuencias. El Constitucional anula el nuevo plan secesionista y deja claro a sus promotores que, si mantienen la consulta, incurrirán en las responsabilidades penales que Mas aduce ahora que ignoraba el 9-N".

LA RAZÓN

"El Gobierno intensifica su agenda en Cataluña ante el desafío soberanista"; "Errejón no se rinde: exige a Iglesias el 40% de la Ejecutiva de Podemos"; "Las navieras desvían buques por la huelga encubierta de los estibadores"; "Veneno y mujeres, el cóctel que mató al hermano de Kim Jong-un".

ARA

"El TC redobla la pressió sobre Forcadell"; "Humiliats a París"; "Els caps de la Gürtel, a la presó"; "Catalunya recupera el liderat en la creació d'empreses"; "Londres revisa l'art lluminós de David Hockney".

EL PERIÓDICO

"El TC apunta ara a la Mesa del Parlament"; "Rajoy-Puigdemont, una trobada sense data"; "El Govern promou currículums sense foto ni nom"; "Correa, Crespo i 'el Bigotes' entren a la presó per la 'trama Gürtel'"; "Rússia desafia Trump amb el desplegament d'un míssil de creuer".

Notícies relacionades

EL CORREO

"Un yihadista de largo historial en Bilbao. El arrestado actuaba como propagandista y fue investigado en 2004 dentro de las tramas que financiaron el 11-S en Nueva York"; "Juicio por el 'caso Kutxabank': "Era habitual buscar trabajo a exaltos cargos vinculados a la lucha contra ETA"; "La izquierda abertzale desafía a la Ertzaintza y se concentrará en la comisaría de Hernani".