SEGONA ASSEMBLEA CIUTADANA

Vistalegre 2, el ring està preparat

10.500 simpatitzants aniran al pavelló madrileny a veure en directe si guanya Iglesias o Errejón

Dissabte hi ha debats i diumenge al migdia se sabrà el vencedor del conclave

undefined37231471 madrid 10 02 2017 preparativos asamblea ciudadana de podemos170210143341

undefined37231471 madrid 10 02 2017 preparativos asamblea ciudadana de podemos170210143341 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El pavelló de Vistalegre (Madrid) està en plena transformació per convertir-se aquest cap de setmana en una mena de ring de boxa on pujaran Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, en una assemblea ciutadana marcada per un caràcter plebiscitari al plantejar el líder que dimitirà si no aconsegueix la victòria.

10.500 simpatitzants aniran a presenciar en directe el que havia de ser un debat dialèctic i s'ha acabat transformant en un cos a cos entre els dos líders podemistes, submergits en una campanya bruta que acaba aquest divendres a la nit. Els inscrits (455.932) podran votar fins dissabte a les vuit del vespre i s'espera que la participació arribi a una xifra rècord i superi els 120.000, que és el màxim a què s'ha arribat en les consultes internes de Podem.

Els debats començaran dissabte amb una salutació d'Iglesias, i a continuació es debatran els documents polítics i d'igualtat. Ja a la tarda es farà la defensa dels projectes organitzatius i ètics. Segons el que està previst, diumenge, a dos quarts de deu del matí, l'empresa que realitza el procés electoral, Agora Voting, comunicarà els resultats a tres membres de Podem, que pertanyen a l'equip tècnic, un de cada corrent. Al voltant a les dues del migdia es preveu comunicar a la militància qui és el guanyador. La cúpula del partit que resulti elegida (Consell Ciutadà Estatal) pujarà llavors a l'escenari i el conclave acabarà amb un discurs del secretari general. 

MENTRESTANT, EL FANG

Notícies relacionades

En les hores que queden de contesa, les pulles continuen. Aquest divendres Iglesias ha acusat Errejón de “tirar la pedra i amagar la mà”, li ha demanat que sigui “valent” i ha criticat que es qualifiqui el seu equip de “camarilla”. 

Iglesias diu que pot guanyar de forma “inequívoca” però segueix valorant la dimissió de la secretaria general si no aconsegueix imposar-se. Errejón també es confessa optimista, recorda que no està a Podem per “escalfar cap butaca” i que si la seva voluntat fos perpetuar-se en el càrrec s'hauria quedat còmodament com a número dos sense impugnar les idees d'Iglesias.