El soci d'Oleguer Pujol es desmarca de l'estructura utilitzada amb les sucursals del Santander

Responsabilitza el fill de l'expresident del dia a dia i diu que desconeix el paper jugat per De la Rosa i els Villalonga

Assegura que va declarar els seus guanys a la Gran Bretanya, on residia fins al 2012

zentauroepp36848183 madrid  12 01 2017  oleguer pujol  a la izquierda de la imag170124094721

zentauroepp36848183 madrid 12 01 2017 oleguer pujol a la izquierda de la imag170124094721 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

L'exsoci d'Oleguer Pujol, el president de Drago Capital, Luis Iglesias, s'ha desmarcat avui de la línia de defensa seguida pels imputats en el 'cas Pujol', en la part relativa a la compra de 1.152 sucursals del Banco Santander, i ha negat haver sigut qui va decidir i va obligar la resta a utilitzar una estructura holandesa per cobrar la comissió d'11,5 milions d'euros que van percebre.

Fonts jurídiques van assegurar que Iglesias va explicar que ell va recórrer a una empresa holandesa per cobrar la seva part, perquè tenia un contracte d'exclusivitat amb dues de les empreses que van intervenir en l'operació de compravenda de les sucursals: Sun Capital i Mare Nostrum. Però ha negat que ell imposés aquesta forma de pagament als fills de l'empresari Javier de la Rosa i als empresaris José María Villalonga, pare i fill, fets dels quals tots quatre el van responsabilitzar davant el jutge José de la Mata.

Iglesias, que va tornar a ser imputat en el procediment el mes de gener passat després que declaressin davant el jutge el petit dels Pujol, Javier de la Rosa júnior i els Villalonga, va dir que no entenia el paper jugat per aquests en l'operació, i els va definir com a "introductors". A causa d'aquest paper menor i el percentatge cobrat, que va pujar a 2,6 milions d'euros per a cada un, Anticorrupció sospita que tots dos van ajudar OIeguer Pujol a amagar part de les comissions que va percebre.

Notícies relacionades

L'investigat (abans, imputat) ha assegurat que del dia a dia de l'operació de compravenda se'n va ocupar OIeguer Pujol, i que davant la poca intervenció de De la Rosa i els Villalonga van decidir reduir-los a un 0,5% la comissió que havien de percebre, circumstància que tots dos van criticar quan van comparèixer davant el magistrat l'11 de gener. 

El president de Drago, que es va queixar del dany que havia patit després que transcendissin els comptes andorrans dels Pujol el 2015, va assegurar davant el jutge que ell va declarar els seus guanys per aquesta operació davant la Hisenda britànica, ja que fins al 2012 figurava com a resident a la Gran Bretanya.