Puigdemont: "La democràcia no es pot precintar, ni deixarem que es precinti"

El president replica a l'avís del Govern central de vetar l'obertura de col·legis electorals si s'intenta celebrar el referèndum

 

  / EFE / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts

Carles Puigdemont ha replicat aquest dimecres via Twitter a les intencions del Govern central de precintar els col·legis electorals si la Generalitat intenta celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. "La democràcia no es pot precintar, ni deixarem que es precinti", ha tuitejat el president de la Generalitat.

Per dotar de més ironia el seu missatge, el cap del Govern ha inclòs l'etiqueta #operacioprecinte, en una clara al·lusió a la denominada 'operació diàleg' que va dir impulsar el Gabinet de Mariano Rajoy en aquesta nova etapa. A part de Puigdemont, altres membres de l'Executiu català han contestat als avisos del Govern central d'impulsar mesures coercitives si des de Catalunya es persisteix en la intenció de celebrar el referèndum. Un ha sigut el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, que també ha usat Twitter per proclamar: "No s'adonen que precintant un col·legi electoral no aconseguiran mai precintar l'anhel democràtic d'un poble".