La crítica de Mejide a Rufián per portar una jaqueta de Zara

El presentador de 'Chester in love' recrimina al diputat republicà la seva incoherència davant les seves crítiques a Amancio Ortega

POLÍTICA RISTO GABRIEL / CUATRO

2
Es llegeix en minuts

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián va seure al plató de 'Chester in love' preparat per respondre a les preguntes intencionades de Risto Mejide, que li tenia preparada una bateria de comentaris seus a Twitter per deixar-lo en evidència. I ho va aconseguir.

Després d'uns deu minuts de programa xerrant sobre fama i populisme, va arribar el moment que Cuatro havia estat promocionant durant dies. Risto li va mostrar una llista de publicacions a la xarxa social en què el diputat republicà critica el conglomerat empresarial d'Amancio Ortega. Sense embuts, Mejide li va llançar: "Una multinacional no és el mateix que una merceria. Avui portes Asics, ¿comencem a veure on les fabriquen? ¿I l'americana que portes, d'on és? Ah, és de Zara. La coherència... estàs subvencionant els nens de Delhi", va atacar el publicista, davant un Rufián atònit que intentava defensar-se però que es trobava amb el somriure i la recreació de Mejide en la seva petita victòria.

"Si al final a un polític només li pots recriminar que porta unes Nike, hi ha alguna cosa que de veritat no entenc", va argumentar el diputat d'ERC, que va convodar el presentador a fixar-se "més en Rato". "Pots comprar a Zara i ser crític amb la política neoliberal", va intentar tancar la qüestió Rufián. Però el contraatac de Mejide no es va fer esperar: "El consumidor és més poderós, avui dia, que el votant. Si no estàs d'acord amb una marca no la compris, i intenta que la gent no ho faci. Això és coherència i és el que se li exigeix a un polític. Si vols ser coherent amb la teva crítica, no pots comprar allà. Els teus actes i les teves paraules no són el mateix, i això en política és un pecat mortal".

Notícies relacionades

Rufián, previngut amb el que havia passat i coneixedor de la repercussió que tindria el programa, va publicar una imatge a Twitter de la jaqueta tricolor de Veneçuela. "La pròxima vegada em poso aquesta i ho petem", va comentar el republicà, aparentment disposat a tornar a seure amb Mejide.

"RIVERA ÉS SUPERCUNYAT"

Rufián, per la seva banda, va aprofitar per criticar els seus contrincants polítics, en especial el líder de Ciutadans. "Rivera és supercunyat, si el veus una estona dius que li falta un plat de gambes al costat", va afirmar, i va afegir que el fa sentir com Bruce Willis a la pel·lícula 'El sexto sentido': "Ens creuem al Congrés i em converteixo en invisible, no em veu". "M'agradaria algun dia parlar amb ell, no ho hem fet mai", va assegurar. Per últim, va comentar que "Vito Corleone és Fernández Díaz i Voldemort és Rajoy".