Dos PSOE al mateix carrer

La gestora socialista obre expedient als militants crítics que han obert una seu alternativa després d'anunciar també mesures legals

icoy36761276 psoe170104173706

icoy36761276 psoe170104173706
zentauroepp36752376 gra089  madrid  03 01 2017   la plataforma recuperapsoe  int170103164418

/

2
Es llegeix en minuts

Del número 70 del carrer de Ferraz de Madrid al número 10 de la mateixa via disten 650 metres i un recorregut polític molt més gran  malgrat que les façanes dels dos edificis hagin començat l’any amb els corresponents rètols del PSOE. Al primer, el de la seu oficial, no es veuen més que les sigles del partit. A l’altra planta baixa, un grup de 60 militants crítics amb l’actual direcció han obert un local i han enganxat a l’aparador dos vinils: un amb el lema de la plataforma, Recupera PSOE, a l’interior d’un sobre i un altre en què indica: Recupera  PSOE. Afilia’t. ¡Que ningú decideixi per tu! La gestora de Javier Fernández ha muntat en còlera.

«Recupera PSOE neix per servir el PSOE amb lleialtat i demana democràcia i veu a la militància [...]. No qualifica ni valora la tasca de la comissió gestora, només sol·licita facilitat a l’hora de promoure la militància. No s’adscriu a cap corrent ni possible candidatura, i la seva funció és exclusivament d’assessorament a la ciutadania en les seves peticions d’informació pròpies», es va defensar l’associació a través d’un comunicat després dels primers atacs de la gestora. En aquest, va negar la «usurpació d’imatge» que li atribueix el partit al·legant que el seu logo corporatiu era «un sobre de votació degudament registrat», tot i que hores més tard va començar a plegar veles i va anunciar que retiraria els adhesius per evitar més complicacions.

Els queda el consol dels suports rebuts per «centenars de socialistes», perquè la reacció de l’actual cúpula del PSOE ha sigut ferotge. Primer es van anunciar accions legals i ahir, el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, es va reiterar en la necessitat de respondre de manera «ferma i contundent» i va anunciar que obriran un expedient informatiu als militants de Recupera PSOE per la «flagrant violació» dels drets del partit. 

Notícies relacionades

Així mateix, Jiménez va explicar que, ja que la plataforma promou l’afiliació al partit, s’ha passat un informe a l’Agència de Protecció de Dades davant el risc d’«una captació que no es correspon amb la legislació» ja que aquesta iniciativa «no té res a veure amb el PSOE». El conflicte ha causat més tensió entre els alts càrrecs de Ferraz, 70, que quan fa dues setmanes es va dir que havia tocat el Gordo de la Loteria de Nadal i els dècims premiats només els tenien alguns membres del departament d’administració. És més, l’enrabiada amb Recupera PSOE s’ha complicat tant que el diputat sevillà al Congrés Antonio Pradas ha reclamat l’expulsió del grup de militants per l’ús «totalment irregular dels símbols del partit» i perquè «a cap socialista amb una mínima cultura de partit, pertanyi a la sensibilitat que pugui pertànyer, se li acut obrir una seu sense autorització de la direcció».

COMITÈ I CONGRÉS

I mentre que en aquesta nova crisi s’ha actuat amb molta celeritat, en la de fixar el pròxim congrés del partit es va amb molta més calma. El portaveu de la gestora es va limitar a anunciar que el 14 de gener se celebrarà un comitè federal i que abans la direcció es posarà en contacte amb els barons per «sondejar» les dates del conclave definitiu. L’únic que hi ha previst és que sigui «abans de l’estiu».