EL POLS SOBIRANISTA

L'ANC i Òmnium porten l'independentisme a la cavalcada de Reis

Les dues entitats promouen l'exhibició de fanalets amb l'estelada a Vic

Insten a demanar a Ses Majestats que portin la república catalana el 2017

icoy36745639 fanalets170102170919

icoy36745639 fanalets170102170919

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

"Seguir ampliant la base social a favor de la independència". Aquest és l'objectiu que diuen que persegueixen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium a Osona al fomentar la presència de fanalets amb la imatge de l'estelada per rebre els Reis Mags a Vic.

Es tracta, segons un cartell de les dues organitzacions, d'aprofitar que aquest any TV-3 transmetrà en directe l'arribada dels Reis a la capital d'Osona. Amb tot, la campanya es fa extensiva a tot Catalunya ja que es convida a "omplir d'estelades les finestres i els balcons durant les cavalcades" d'aquest dijous. 

Notícies relacionades

QUE PORTIN LA REPÚBLICA

La convocatòria va més enllà i insta tots els independentistes a demanar als reis d'Orient "que ens portin la república catalana" aquest any 2017. En el cas de Vic, es convida "tothom, especialment els més petits, a il·luminar el camí de Ses Majestats amb el {fanalet} de l'estelada". La campanya convida a més punts de distribució dels {fanalets}. Les dues organitzacions sempre han insistit en la necessitat d'incrementar el {nombre d'independentistes a Catalunya. Queda clar que per fer-ho l'{ANC} i Òmnium estan disposades a tot, incloent-hi les celebracions menys polítiques, a priori, com és la cavalcada de reis del 5 de gener.